StoryEditorOCM
SportIZ HV POSEDARJA

Trener Šimurina: Spremni smo za nastavak sezone. Imamo dva cilja, ostati u vrhu te u igru uvoditi mlade igrače iz naše Škole nogometa

Piše Ivica GJERGJA
23. veljače 2024. - 18:17

Igrači Hrvatskog viteza iz Posedarja odradili su i posljednji trening prije nastavka sezone u Trećoj ligi Jug koja počinje 24. veljače. Trener Ivan Šimurina je zadovoljan pripremnim procesom i sada se želi maksimalno fokusirati na natjecanje. 

Posedarje je, podsjetimo, peto na ljestvici, od 15 odigranih susreta imaju sedam pobjeda, šest neriješena i tri izgubljena susreta, ukupno 27 bodova, što je izvrstan rezultat ovog borbenog sastava. 

- Pripreme smo priveli kraju i odradili sve što smo planirali, sustavno i na najbolji način. Nismo imali ozbiljnih ozljeda, zadovoljan sam ukupnom atmosferom u momčadi što ćemo, vjeruje, pokazati već na prvom susretu u Metkoviću protiv Neretve.

Je li bilo promjena u sastavu? 

- Bilo ih je. Naime, na kraju prvog dijela otišli su Marko Jordan, Vlatko Blažević, Toni Pavlović, Ivan Tokić, Ivan Čelić, a došli su nam Mateo Pranjić, Josip Sušić, Nino Jurjević – Adžić i Roko Morić. Pored ove četvorice u timu imam dva rekonvalescenta, kapetana Luku Klanca, koji trenira, i bit će spreman nakon Uskrsa, a s Vedranom Smokrovićem smo dogovorili posudbu u NK Škabrnji 91.

Na priprema se isprofiliralo 14 igrača koji čine okosnicu momčadi. Među njima je četvero, petoro mladih i potentnih igrača iz naše Škole nogometa koji će se boriti za ulazak u prvih 11. Naš sastav je kompaktan, homogen i uvjeren sam da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali na kraju prvog dijela prvenstva. Imat ćemo dobar tim.        

Koji vam je cilj?

- Imamo dva cilja, u prvom redu uz postojeći kadar uvoditi u igru mlade igrača iz naše Škole nogometa. Oni su ”naš proizvod“ koji će, vjerujem, stasati i ubuduće biti nositelji igre. Drugi cilj je da ostanemo u vrhu ljestvice, pa ako budemo i na sredini bit ćemo zadovoljni. Moji igrači će na svakoj utakmici dati sve od sebe i vjerujem da ćemo ostvariti cilj.

Kako ćete igrati na susretima?

- Ne bi vam odao tajnu, ići ćemo iz susreta u susret, a moto naše igre će biti napadačka i borbena igra sa presingom po cijelom terenu. Igrat ćemo srcem, uvjeren sam da ćemo tako doći do rezultata i svaki put s terena izaći uzdignute glave, kazao je Šimurina. 

Igrački kadar HV Posedarja za drugi dio prvenstva: 

Jakov Pinčić, Marko Ivančić, Duje Brala, Jure Ivandić, Luka Klanac, Josip Jurjević, Roko Modrić, Josip Kevrić, Marko Zebić, Mateo Pranić, Luka Begonja, Ivan Čurjurić Luka Zrilić, Milan Kralj, Lovre Čirjak, Karlo Šalina, Mate Knežević, Nino Jurjević-Adžić, Jan Sinovčić, Vlatko Kralj, Josip Sušić, Luka Erstić, Antonio Turbić. Trener: Ivan Šimurina.

03. svibanj 2024 03:48