StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća hrvatska nogometna liga - JUG 20. kolo: Primorcu ‘trica‘, a Vitezovi bez punta!

Piše Ivica GJERGJA
17. ožujka 2021. - 16:02

Kada se vidi rezultat prvenstvenog sraza Primorac – Kamen 4:1, reklo bi se da su domaći četiri pogotka postigli igrom koju je postavio novi „kormilar“ Krešimir Sunara. Ima i u tome istine no mora se priznati da je uspjeh ekipe u igri i rezultatu počeo tri dana ranije u srazu sa Splitom, kada su u Parku mladeži odigrali dobro i uzeli bod, a mogli i sva tri. Sigurno je da je „primorcima“ novi trener probudio nadu, vratio vjeru u vlastite mogućnosti i snagu te tražio kako da igraju i evo pukla je „četvorka“ u mreži gosta. Dakako da je u momčadi ukupno gledajući sve na svom mjestu i treba dalje nastaviti prema novim pobjedama i dobrim igrama.

- Na prve dvije odigrane utakmice u prvenstvu vidjeli smo da ne ide sustav igre koji smo igrali. Promijenili smo ga i već se pokazalo u Splitu da nam igra sa dva napadača odgovara. Ona je i na ovoj utakmici sa Kamenom donijela rezultat i četiri pogotka. Istina, malo smo u početku susreta „klapali“, primili zgoditak svojom krivnjom, no brzo smo sve ispravili i došli do pobjede. U igri se osjeća odgovornost i uvjeren sam da će u sljedećim utakmicama svi igrači dati svoj obol pobjedama. Prvo iskušenje nam je Jadran LP koji je prvi, tu nemamo što izgubiti, možemo samo dobiti, a na to ćemo i ići, kazao nam je kapetan Primorca, Vedran Ješe.

Objektivni Posedarci će vam za susret Viteza i Splita 0:3, kazati da je zaslužena pobjeda gosta, te im na njoj čestitaju. To su pravi prijatelji sporta koji svoje nogometaše u Vitezu doživljavaju na poseban način, ali priznaju pobjedu onom tko je ostvario. Sve što su pokušavali domaćini nisu uspjeli, Split je bio bolji, brži za korak i stoga tri gola u mreži domaćina. Iz ovog susreta treba izvući poruku, izanalizirati gdje se griješilo i što treba mijenjati za sljedeće susrete. Treba napomenuti da je Vitez igrao bez kompletnog stručnog stožera trenera Kristijana Tute i njegova pomoćnika Ivana Šimurine koji imaju koronu, a i to je na neki način doprinijelo porazu. Treba što prije izaći iz ovog i krenuti putem pobjeda.

- U igri nismo bili na razini iz prethodnih utakmica. Ništa nam nije polazilo za nogom, a namjerili smo se na odlično posloženu momčad bivšeg prvoligaša Splita, koji je kvalitetniji ne samo od nas. Iskustvo nam je ova utakmica velika i vjerujem da će se uskoro i naši treneri vratiti pa ćemo svi skupa u nove pobjede, kazao nam je igrač Viteza Denis Remšak.

Slika HNK Primorac sa novim trenerom K. Sunarom. Snimio

01. lipanj 2024 03:38