StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR SE PROVUKAO KROZ UŠICU IGLE

Svi su na Višnjik došli vidjeti Sivog, i na koncu su mu se morali nakloniti...

8. veljače 2018. - 23:40
zadar_zabok6-080218

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 1257. Suci: Perlić, Radojković, Tomić.

ZADAR – ZABOK 83:81 (23:20, 17:19, 22:14, 21:28).

ZADAR: Knowles, Bašić, Vladović (2), Ivanov (13), Jelenković, Krajina (22), Vuković (6), Brzoja (6), Špralja (5), Gray (21), Božić (8).

ZABOK: Marić (24), Kapusta (5), Kalpić, Jordan (17), Vlaić (14), Črnjević (7), Čutuk, Vučić (11), Tuđen, Buljević (3), Jambrović, Šakotić.

Svi su na Višnjik stigli kako bi gledali "Sivoga", odnosno, Stevena Graya, novoga Amerikanca u zadarskim redovima. I na koncu su mu se svi morali nakloniti jer je s crte slobodnih bacanja imao mirnu ruku, kad je zagustilo.

Doslovce, Zadar se provukao kroz "ušicu od igle", Zabok je u najmanju ruku mogao izvući produžetak, međutim, nakon dva promašena bacanja loptu je uhvatio van Vučić, pucao i promašio. Ostao je tugujući ležati na parketu. Imali su i nešto ranije prigodu kreirati senzaciju, ali za razliku od Zadrana promašivali su odakle je u biti najlakše pogoditi, međutim, nisu imali "sivoga"!

U dramatičnu završnicu gosti su otišli dvjema tricama Petra Marića, te jednom Antonija Jordana.

Što se kroz dvoboj moglo vidjeti? Ponajviše zbunjenosti u igri Zadra, koja nije imala ni glave ni repa, ujedno su ruke bile teške, o čemu se sigurno može raspravljati na temu pripreme utakmice.

Aramis Naglić je po završetku dvoboja iskazao iskrenost i priznao golu istinu: "Zabok je večeras zaslužio dobiti!" I to je objasnio činjenicom da su gosti za razliku od njegove ekipe bili ozbiljni. Nije skrivao ni to da se u svlačionici zadržao više nego obično kako bi ukazao na slab obrambeni pristup u utakmici.

- Kad jedna ABA ligaška momčad na svojem terenu ima dvanaest skokova manje onda je sve jasno. Ovo je bili ispod svake kritike, no dobro je da se dogodilo sad, jer znam da nismo momčad koja bilo s kime može ući komotno. Kao da smo se vratili tri mjeseca unatrag – zaključio je Naglić.

05. svibanj 2024 21:11