StoryEditorOCM
SportOGLED S ‘PARTIZANOM‘

Sutra Zadrani igraju u gostima: "Idemo u Beograd odigrati dobru partiju!"

Piše Dražen Žura
2. siječnja 2022. - 15:34

Odmah na otvaranju sezone u regionalnoj AdmiralBET košarkaškoj ABA ligi, Zadar se morao pomiriti s činjenicom kako je pred njima ogled s Partizanom, čiji „ roster” doslovce pršti od kvalitete. Ipak, kroz tu prvu utakmicu Partizan se morao podosta namučiti kako bi stigli do pobjede 78:73, puno toga napravili su u drugoj četvrtini, ostavili Zadrane na minus osam, što im je bilo dovoljno za kontroliranje utakmice. U beogradskoj Štark Areni, nedvojbeno, Partizan je veliki favorit, iza sebe imaju svega dva poraza i to od Crvene zvezde u „gostima” i Cedevita – Olimpije kao domaćin. Zadar se pak, pomaknuo sa samoga dna ljestvice ukupno su ostvarili četiri pobjede koje su donijele mrvicu više mira u zadarsku svlačionicu.

- Partizan je ekipa koja je selektirana za povratak u Euroligu, tako da nema velike potrebe govoriti o njima, odnosno, trošiti riječi kojima bi se iskazala njihova razina kvalitete. Ali, ni mi nismo momčad kao ona prije nekoliko mjeseci na otvaranju sezone u ABA ligi. Vjerujemo u sebe i ono što radimo. Idemo u Beograd odigrati dobru partiju – kazao je Dominik Mavra, kapetan Zadra.

Gledano kroz prizmu spomenutog prvog ovosezonskog dvoboja, u zadarskim redovima ponajviše poena imali su Domagoj Vuković(16) i Antonio Jordano (15). Dugo vremena puno toga počiva na učinku Justina Cartera koji je onaj istinski kotač i nalazi se u samom vrhu MVP igrača ABA lige. Ali, uvelike raduje konačni povratak Mavre , što je i sam kazao istaknuvši kako mu je trebalo vremena za ulazak u formu.

- Zadar je ekipa koja je drugačija u odnosu na onu prvu utakmicu kada smo počeli sezonu. Imaju novog trenera, par novih igrača, igraju na apsolutno drugom nivou u odnosu na meč kada smo se sastali sa njima. Kao i uvijek, pripremamo se za prvu utakmicu u godini. Bila je odgođena naša utakmica sa Megom, tako da smo iskoristili to vrijeme kako bismo radili, iako smo imali dosta igrača koji nisu bili sposobni za dolazak na treninge. Srećom, sada je sve u redu tako da očekujem da probamo da odigramo dobru utakmicu – kazao je Željko Obradović, trener Partizana NIS.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport1.

20. travanj 2024 03:21