StoryEditorOCM
SportOŠTRO PERO

Splićani se jadaju: Ajme nama... U Zadar dolaze Đoković, Čilić i Thiem, a u Splitu gledamo ‘meč‘ Zoričića i Zaninovića

Piše PSD.
24. svibnja 2020. - 08:48

Ajme koja tuga. U Zadru će igrat Novak Đoković, vjerojatno i Borna Ćorić, Marin Čilić, moguće i Dominic Thiem... A u Splitu – danima “uživamo” u “Obračunu na Baterijama”, splitski “Rumble in the jungle” u kojemu se šef kotara Bačvice Tomislav Zaninović i gradski vijećnik Ante Zoričić trve oko toga kome trebaju pripasti četiri teniska terena te po jedan nogometni i košarkaški u tom dijelu grada.

Upravlja sad njima Javna ustanova športski objekti kao i na Firulama, Zaninoviću to ne paše, Zoričić misli da je to pravi put... Tko je od njih u pravu nije ni bitno za ovu priču, bitno je da je Zadar, rezultatski, igrački i povijesno u tenisu svjetlosnim godinama iza Splita, no ljudi iz struke rade, na temeljima domaćinstva Davis Cup susreta protiv SAD-a u Višnjiku su izgradili šest zemljanih i tri betonska terena, sad će tamo imati i spektakl svjetskih razmjera.

A što se gradi od sportskih objekata u Splitu? Ništa. Od Mediteranskih igara 1979. od ozbiljnijih objekata dobili smo nesretnu Spaladium Arenu koja se koristi mahom za sajmove i koncerte, ponajmanje služi sportu. U najavi je bazen, nadamo se. Bilo je i nekih korekcija, održavanja, sitnih dogradnji... A gdje su dvorane za gimnastiku, atletiku, tenis...?

Zoran Mamić, naš splitski, iz Tommyja, imao je ideju izgraditi Futsal Arenu, umjesto da ga iz Banovine pitaju koju će lokaciju, to već godinama zapinje. Nije sve to krimen sadašnje garniture, ni prošle, traje to desetljećima. Zarobljeni u ‘79. I sport nam prolazi pred očima. Odlazi. Danas u Zadar, sutra tko zna gdje. Jer nitko već dugo nema jaja presjeći neke stvari. A tuge...

25. travanj 2024 07:56