StoryEditorOCM
SportPRVENSTVENI DVOBOJ

Sonik Puntamika pružala otpor splitskim "žutima" do druge četvrtine, a onda se ‘zapalio‘ Toni Perković

Piše Ivan Renić
15. listopada 2021. - 19:58

Košarkaši Splita došli su do pete pobjede zaredom u prvenstvu protiv Sonik Puntamike rezultatom 99:58. Otpor gostiju na Gripama je slomljen sredinom druge četvrtine. Do tada je Sonik držao priključak, u nekoliko navrata čak i vodio, no snage za iznenađenje nisu imali. Efikasni Splićani zamalo su prebacili “stotku”, nastavljaju rasti, forma je sve bolja.

Nakon plus tri na koncu prve četvrtine, u drugoj se “zapalio” Toni Perković. Uslijedio je ‘one man show’. U prvih 10 minuta bio je bez poena, a onda ih je do poluvremena ubacio čak 17 (pet trica). Najzaslužniji je što su “žuti” na predah otišli sa 16 koševa prednosti (50:34).

Prednost se u nastavku poduplala. Gosti su pali, obrana im se raspala, a košarkaši Srđana Subotića do ubačaja su dolazili bez većih poteškoća. Na plus 21 tricom je povisio Ukić. Sonik je od tog trenutka nestao s terena. Split je do kraja treće četvrtine napravio niz od 13 koševa, bez odgovora momčadi iz Zadra. Raspoloženom Perkoviću priključio se i Runjić. S rekordna 34 koša prednosti ušlo se u zadnji period.

Dovoljna zaliha značila je kako će priliku dobiti i igrači iz drugog plana. U igru je tako ušao i mladi Perkušić. “Žuti” su do kraja održavali 30-ak poena razlike, a među strijelce su se upisali svi igrači.

Split je u čitavom susretu kontrolirao skok (49-27). Za dva su šutirali 60 posto, a za tri poena 38. Najbolji u uvjerljivom slavlju Splita bio je Perković s 21 košem, šest skokova i četiri asistencije. Dobru predstavu pružili su i Runjić sa 16 te Mclean s 11 poena. Jedini raspoložen u redovima gostiju je bio Vučić s 22 ubačaja.

“Žuti” nastavljaju svoj “NBA ritam”. Već za dva dana u sklopu 4. kola ABA lige na Gripe stiže Studentski Centar.

24. travanj 2024 01:48