StoryEditorOCM
SportTRAŽI SE REAKCIJA

Slaven Rimac nakon debakla s Cibonom i pred gostovanje ‘žutih‘ u Zadru naglasio: ‘Nadam se da je igračima jasno...‘

Piše Frane Vulas
1. studenog 2023. - 13:41

Poslije očajne igre i bolnog poraza od Cibone koja je u ponedjeljak na Gripe stigla sa samo petoricom seniora, košarkaše Splita čeka težak ritam utakmica. U četvrtak su gosti Zadra na Višnjiku u domaćoj Favbet Premijer ligi (19 sati), a potom u nedjelju u sklopu Admiral Bet ABA lige na Gripe stiže euroligaš Partizan. ‘Žuti‘ imaju i velikih problema s ozljedama, ali i ljetos angažiranim inozemnim pojačanjima koji se takvima uopće nisu pokazali. Cameron Shelton, Shamiel Stevenson i DJ Funderburk su sve kredite uglavnom ispucali, makar ni domaći igrači u većini slučajeva baš ne briljiraju.

Pred vratima je povratak Amerikanca Shannona Shortera, čeka se finalizacija, službena potvrda, ali očekuju se i druge promjene. Podsjetimo, u domaćem prvenstvu istovremeno na parketu mogu biti samo dvojica stranaca, tako da se svakako očekuje i poneki rastanak. U dalmatinski derbi, reprizu finala prvenstva, Zadar ulazi kao lider s maksimalnim skorom 6-0, Split je na 5-1.

- Očekuje nas izuzetno teška i zahtjevna utakmica protiv Zadra s obzirom da još uvijek imamo probleme s ozljedama. Ljubičić sigurno neće igrati, a Gnjidić je upitan, ako će i moći pomoći bit će to u manjoj minutaži - najavio je trener Splita Slaven Rimac. Potom je naglasio.

- Moramo igrati puno bolje. Odigrali smo katastrofalnu utakmicu protiv Cibone. Nadam se da je igračima jasno da je s lošim pristupom, bez energije, koncentracije, nemoguće igrati čak i protiv momčadi koja dođe s petoricom igrača. To smo ukazivali u posljednja dva dana. Iskreno, nadam se reakciji igrača. Pred nama je težak raspored, ali moramo ostati pozitivni i igrati sa samopouzdanjem. Respektiramo Zadar, želimo vidjeti gdje smo u ovom trenutku u odnosu na njih - rekao je trener ‘žutih‘.

image
Nikola Vilić/Cropix
02. svibanj 2024 22:34