StoryEditorOCM
SportHOĆE LI USPJETI?

Sada samo jedan zahtjev može srušiti veliki Livakovićev transfer? Evo što Dinamo uz novce, traži od Turaka: Da, pregovaramo s Fenerbahčeom...

Piše Davorin Olivari
15. srpnja 2023. - 14:22

Da, ovoga puta je ozbiljno. Dominik Livaković je pred transferom u Fenerbahče! Prije neki dan turski mediji su objavili da je Fener poslao novu ponudu za jednog od najboljih svjetskih vratara od 9 milijuna eura, nakon što je ona od 8 milijuna odbijena, što su potvrdili i u klubu. Već tada smo pretpostavili da bi to moglo biti to, jer izlazna klauzula za Livakovića iznosi 10 milijuna eura. Dakle, 9 milijuna plus neki bonusi i eto ‘desetke‘, zaključili smo tekst da bi Dinamo na to mogao pristati.

- Da, pregovaramo s Fenerbahčeom oko transfera Dominika Livakovića - potvrdili su za Sportske novosti danas iz vrha maksimirskog kluba.

Transfer je zaista pred realizacijom, ali isti klupski izvor kaže i ovo...

- Imamo jedan uvjet, da Livi ostane u Dinamu do 15. kolovoza, važan nam je zbog europskih kvalifikacija

Nakon ovih vijesti iz maksimirske vrhuške može se zaključiti da bi mogući transfer moglo pokvariti tek inzistiranje zagrebačkog kluba na Livijevom ostanku još mjesec dana, odnosno turska želja da se odmah priključi Feneru. Očito jest da oko financijskih uvjeta nema nekog spora, uostalom, tu ga previše i ne može biti, s obzirom da Livaković ima jasnu izlaznu klauzulu, te Dinamo tu ne može podizati cijenu transfera.

Neke naše informacije govore kako nije isključeno da Fener na kraju iskrca i svih 10 milijuna ‘na ruke‘.

Kad se radi o dogovoru Livakovića i Fenerbahčea, govori se da je on već sve utanačio s turskim klubom, međutim, stižu i vijesti bliske hrvatskom vrataru, koje kažu da to nije točno, te da Livi nema još definitivni dogovor s Turcima.

Ipak, nama se čini da bi transfer mogao biti zaključen. Dok se sve ne realizira valja pričekati, mnogo puta se događalo da se već dogovoreni transferi sruše u zadnji trenutak. Ali Fenerbahče je zaista zapeo za Livakovića, želi ga pod svaku cijenu, zato je odlučio podići ponudu nakon što je prva naletjela na znak ‘stop‘. Čini se da Turci neće odustati, da bi mogli pristati i na Dinamov uvjet o Livijevom ostanku do polovice kolovoza.

Kao što znate, Livaković nije produžio ugovor s Modrima, a postojeći mu ima rok trajanja do ljeta iduće godine. Zato je ovo idealna prilika za njegovu prodaju, jer uskoro bi mogao postati slobodan igrač, a onda pada u vodu sva pretpostavljena zarada za zg-klub. Također, vratar Dinama ima već 28 godina, recimo da je pred njime zadnji vlak za odlazak u inozemstvo i mnogo veće prihode nego što je imao u plavom domu.

U Maksimir je Dominik stigao prije osam godina, u kolovozu 2015. godine iz Kranjčevićeve ulice, iz NK Zagreb. Nadalje, novcem od njegove prodaje, Modri mogu investirati u moguća pojačanja. Ipak za kraj, na to nas uči povijest, ne treba se još staviti naslov ‘Livaković u Fenerbahčeu‘. Blizu jest, ali pričekajmo...

08. srpanj 2024 22:23