StoryEditorOCM
SportSVAKA ČAST

Roko Krpina, član KDP Donat, okitio se naslovom seniorskog prvaka Hrvatske u olimpijskoj disciplini na 10 kilometara

Piše I. Gjergja
26. kolovoza 2022. - 13:50

Opet je jedan član KDP Donata oduševio sve! Nakon što je izašao iz mora otplivavši maraton u Omišu, dakako kao prvak, Roko Krpina, 16-godišnji član ovog kluba, bio je ushićen. Roko se okitio naslovom seniorskog prvaka Hrvatske u olimpijskoj disciplini 10 kilometara.

- Zadovoljan sam i sretan. Ovo mi je svakako jedan od najvećih uspjeha do sada, možda i najveći. Osjećaj je fantastičan. Svaka pobjeda i pomicanje granica mi puno znači i daje mi dodatan poticaj za dalje. Utrka je bila dosta teška. Na početku je velik broj plivača bio na okupu, ali znao sam da će u konačnici ostati nas nekoliko i da će biti borba do posljednjeg zaveslaja. Ovaj put sam se ja u tome najbolje snašao, ali želio bi čestitati svim natjecateljima koji su završili utrku, a posebno trojcu Bobanović, Mujan i Gardašanić- rekao je vidno zadovoljan Roko.

Nakon što je Roko postao prvak, predsjednik KDP Donata Dražen Adžić, bio je presretan.

-U 18 godina postojanja KDP Donata ovo je prva titula seniorskog prvaka Hrvatske. Izuzetno smo ponosni i sretni zbog Rokovog uspjeha. Još prošle godine pobijedio je na plivačkom maratonu u Rtini i nagovijestio velike stvari za naš klub. Roko je hrvatski reprezentativac i ove je godine nastupio na Europskom juniorskom prvenstvu u Portugalu. Za maratonsko plivanje potrebno je jako puno vremena i odricanja, a Roko trenira zaista puno i vjerujem da će mu se sve to vratiti kroz dobre rezultate, rekao je predsjednik Adžić.

 

19. rujan 2024 23:44