StoryEditorOCM
SportSLUŽBENO GLASILO

Robertu Jurici iz HNK Zadar ukinuta kazna od dva mjeseca zabrane obavljanja dužnosti, predmet vraćen na ponovno odlučivanje!

Piše M.K.
2. veljače 2024. - 08:53

Odlukom komisije za žalbe Nogometnog saveza Zadarske Županije prihvaćena je žalba HNK Zadar i glavnom treneru Prednatjecatelja HNK Zadra Robertu Jurici ukinuta kazna od 2 mjeseca zabrane obavljanja dužnosti, između ostaloga, zbog nepotpuno utvrđenih činjenica u prvostupanjskom postupku. Objava je vidljiva u službenom glasniku NSZŽ.

- Komisija za žalbe Nogometnog saveza Zadarske Županije, u vijeću sastavljenom od Šime Lukačića, kao predsjednika Komisije, te Antonija Sinovčića i Nauma Batkovskog, kao članova Komisije, odlučujući o žalbi kluba HNK ZADAR iz Zadra, kao kluba čiji je član kažnjen zastupanog po punomoćnici Magdaleni Bokanović, odvjetnici u Zadru i žalbi podnositelja prijave NK ZADARNOVA i Antonia Perice, zastupanih po Zvonimiru Brziću, odvjetniku u Zadru, koje su podnesene protiv odluke Disciplinskog suca Nogometnog saveza Zadarske Županije, na sjednici vijeća održanoj dana 23. siječnja 2024., temeljem odredbe članka 152. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku da se prihvaća žalba kluba HNK ZADAR iz Zadra, na način da se ukida Odluka Disciplinskog suca Nogometnog saveza Zadarske Županije u dijelu pod točkom 1 b) izreke u kojem je okrivljenom Robertu Jurici, glavnom treneru Prednatjecatelja HNK Zadra izrečena novčana kazna u iznosu 66,36 EUR-a i zabrana obavljanja funkcija u trajanju od 2 (dva) mjeseca radi vrijeđanja, klevetanja i ismijavanja nogometnog djelatnika drugog kluba te se spis vraća tijelu prvog stupnja radi donošenja nove odluke.

Prihvaća se žalba kluba HNK ZADAR iz Zadra, te se preinačava Odluka Disciplinskog suca Nogometnog saveza Zadarske Županije u dijelu pod točkom 1 a) izreke na način da se ODBIJA PRIJAVA da je okrivljeni Robert Jurica, glavni trener Prednatjecatelja HNK Zadra počinio prekršaj iz čl. 78. st. 1. točka 1. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza. Odbija se žalba podnositelja prijave NK Zadarnova i Antonia Perice kao neosnovana.

Trener prednatjecanja HNK ZADAR – Robert Jurica, prethodno je kažnjen u iznosu 66,36 EUR-a radi nagovora igrača za prelazak u drugi klub protivno odredbama Pravilnika o statusu igrača i registracijama te zabranom obavljanja funkcija u trajanju od 2 (dva) mjeseca radi vrijeđanja, klevetanja i ismijavanja nogometnog djelatnika drugog kluba, te mu je izrečena jedinstvena kazna u novčanom iznosu od 132,72 EUR-a i zabrana obavljanja funkcija u trajanju od 2 (dva) mjeseca.

Ta je kazna sada odbačena do donošenja nove odluke.

image

ROBERT JURIC

 

 

27. travanj 2024 17:38