StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI TURNIR KUTIJA ŠIBICA

Prvo, pa žensko - Superčiksice izborile finale!

Piše Ivica Gjergja
27. prosinca 2016. - 13:17
mali_nogomet_zene6-200215

Ni za ove blagdane Superchickice nemaju mira! Trenutno sudjeluju na kultnom turniru u Zagrebu „Kutija šibica“ gdje su u ženskoj konkurenciji izborili finale.

Valja priznati da je ovo veliki uspjeh jer nastupaju prvi put i odmah su dospjele u finalu, što je, eto, povijesni uspjeh.

U polufinalnom susretu porazile su momčad Agram Zagreb nakon izvođenja šesteraca 5:4 (3:3), a golove za „čiksice“ postigle su Gruica, Žilić (2), Pedić i Lubina.

Superčiksice su nastupile u sastavu: Harbaš, Goja, Pedić, Žilić, Barbir, Burčul, Lubina, Gruica te trener Luka Marinović.

Utakmica je bila zanimljiva, povele su cure iz Agrama 1:0, malo iza tog Gruican izjednačava na 1:1 da bi Agram na poluvrijeme otišao sa prednošću od 2:1.

U nastavu preokret, golovima Žilić i Pedić „čiksice“ dolaze u vodstvo od 3:2. Imale su nekoliko velikih prilika za riješiti utakmicu i otići na dva razlike, ali je pala koncentracija i istrošile se fizički nisu uspjele realizirati svoje prilike. Agram zapinje, vadi vratarku i igra sa pet igračica u polju te zabija zgoditak 15 sekundi prije kraja iz odbijanca za 3:3.

U ruletu šesteraca Super chicks zasluženo odlaze u finale, a tada počinje veliko slavlje cura, stručnog stožera i navijača iz Poličnika.

Na kraju je trener Luka Marinović, dosta umoran, rekao:

- Sve naše cure zaslužuju čestitke na velikom uspjehu, jer igrati „kutiju“ nije lagano i doći do finala, a mi smo uspjeli. Cure su bile fizički na kraju snaga, jer smo u pet dana odigrali deset utakmica. Bolje se nije moglo. Čast nam je što ćemo finale igrati sa djevojkama iz Osijeka koje su 20 godina vladarice velikim nogometom u Hrvatskoj. Iako su Osječanke veliki favoriti u finalu mi ćemo se sigurno dobro pripremiti i ne sumnjamo da će cure ostaviti srce na parketu, rekao nam je Marinović.

Susret se igra 31. prosinca u 16 sati u Domu sportova 2.

02. svibanj 2024 22:37