StoryEditorOCM
SportUSPJEH ZADRANA

Prvo kolo hrvatske triatlon lige u Trogiru: Ivanović i Gobin najbolji!

Piše Ivica Gjergja
27. svibnja 2024. - 20:26

Grad Trogir bio je domaćin prvog kola Hrvatske triatlon lige gdje su se natjecali početnici, kadeti, juniori i seniori iz cijele Hrvatske. U organizaciji Triatlon kluba Split održane su utrke akvatlona te supersprint i sprint triatlona, a među natjecateljima je bilo i 15 članova Triatlon kluba Zadar. U nastavku donosimo kratki pregled događanja, ostvarenih rezultata i atmosfere koja je obilježila ovaj sportski događaj.

Vremenski uvjeti bilo su promjenjivi, što je predstavljalo dodatan izazov za početnike i kadete koji su nastupili prvi. Utrke akvatlona koje su startale iza 9:30 ujutro obilježene su jakom kišom, dok su na supersprint utrci za kadete i dalje prevladavali nepovoljni vremenski uvjeti i skliska cesta na biciklističkom segmentu. Naši najmlađi natjecatelji nastupili su na akvatlon utrci koja se sastojala od 100 metara plivanja i kilometar trčanja oko stare gradske jezgre. Nastupilo je preko 20 natjecatelja a od Zadrana najbolji je bio Vito Gobin koji je zauzeo 2. mjesto u kategoriji U-11.

Supersprint triatlon za kadete unatoč kiši koja je padala tokom cijele utrke, kadeti su pokazali nevjerojatnu izdržljivost i sportsku borbenost. Na supersprint utrci nastupilo je gotovo 70 natjecatelja iz Hrvatske. Nakon 375 metara plivanja, 10 kilometara bicikle i 2 kilometra trčanja najbrža od Zadrana bila je Korina Babara. Pohvale svim natjecateljima koji su bez obzira na sve odradili odličnu utrku. Pohvale idu i organizatorima na promjeni pozicije zone tranzicije kao i biciklističke dionice, koje su uvijek bile izazovne na Trogirskom triatlonu.

Posljednja utrka dana, sprint triatlon za juniore i seniore održan je po pluoblačnom vremenu s kratkim sunčanim razdobljima omogućilo je natjecateljima da daju svoj maksimum. Cesta se brzo posušila što je omogućilo bržu i sigurniju utrku. Ivan Gobin osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji M-40. Međutim, najbrži od zadarskih triatlonaca je bio Luka Ivanović, junior Triatlon kluba Zadar. Njegov rezultat dokaz je vrhunske pripremljenosti i sportske izvrsnosti. Odlično je odradio sva tri segmenta – 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla te 5 kilometara trčanja. Stazu je prošao u vremenu 1:06:34. Ukupno je na sprint utrci nastupilo više od 110 triatlonaca iz cijele regije.

- Prvo kolo Hrvatske triatlon lige u Trogiru uspješno je apsolvirano. Uspjesi članova kluba samo su potvrda njihovog truda i rada. Sljedeće kolo lige održati će se 8. lipnja na Rabu, gdje će članovi Triatlon kluba Zadar ponovno imati priliku pokazati svoju snagu i vještine. Natjecanje u Trogiru bilo je odlično organizirano, a natjecatelji su uz utrku imali priliku uživati i u ljepotama ovog grada. Pohvale svim našim natjecateljima na uspješno odrađenom otvaranju triatlon sezone, kazao je najbolji u M40, Ivan Gobin.

image

Triatlon u Trogiru

I. G./Slobodna Dalmacija

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar sa natjecanja u Trogiru:

Akvatlon

Vito GOBIN 2. mjesto U-11

Matija IVANOVIĆ 5. mjesto U-11

Niko ROPUŠ 10. mjesto U-11

Franko KOLEGA 15.mjesto U-11

Supersprint triatlon

Korina BABARA 24.mjesto U-15

Antonela STAGLIČIĆ 13.mjesto U-13

Daniel KOLEGA 16.mjesto U-15

Sprint triatlon

Luka IVANOVIĆ 7. mjesto U-17

Ivan GOBIN 1.mjesto M-40

Bartul MITROVIĆ 9.mjesto U-17

Saša BAČIĆ 4.mjesto M-40

Mate OLJICA 2.mjesto M-30

Dragan JOJA 7.mjesto M-50

Hrvoje BARANOVIĆ 8.mjesto M-45

Ivan MILJKOVIĆ 7.mjesto M-40

24. lipanj 2024 07:53