StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI KUP 1/32

Primorac prošao dalje u Kupu! U utakmici punoj promašaja, „pomorci“ su se čuvali za trećeligaški derbi sa HV Posedarjem

Piše I. Gjergja
25. kolovoza 2021. - 20:29

PRIMORAC – SAMOBOR 1:0

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 250. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) 7 .

Strijelci: 1:0 Bitunjac (68),

Najbolji igrač: Frane Bitunjac (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7 , Ninčević 7 , Brkić 7 , Bitunjac 7,5 , Vodopija 7 (od 85. Colić -), Klopp 7 , Lazarevski 7 , Marić 7 , Musa 7 , Bajić –(od 35. Lokin- od 65. Nakić-), Jurišić 7. Trener: Krešimir Sunara 7.

SAMOBOR: Štefković 6,5, Tušek 6, Novoselac 6, Ćerkez 6,5 , Severec 6 , Milas 6(od 46. Bišćan-), Štulec 7(od 78. Grgečić-), Ašanin 6 (od 78. Vujić-) ,Mohač 6, Guliš 6,5 , Krajačić 6(od 78. Kotarski-). Trener: Stjepan Bašić 6.

Primorac je prošao u sljedeće kolo. Od samog početka susreta domaći nogometaši su napadali na gol Samobora, no čvrsta obrana  sve akcije zaustavljala pred kaznenim prostorom. Izrazite dvije prigode  domaćina bile su u 10. i 12. minuti, obje su Nikole Marića koji čini grešku i tuče iz daljine, no lopta mu u oba slučaja odlazi preko noge u gol aut.

U 14. minuti Klopp je izvrsno probio preko desnog boka, idealno ubacuje loptu u peterac, natrčao je Vodopija, no, u trenutku kada je trebao zabiti gol „izvalio“ je busen trave i lopta mu je prešla preko noge.

Opet su u prilici domaćini u 26. minuti,   Vodopija, Marić i Klopp, no kao da je mreža Samobora „začarana“, gola nema, kao i u 28. minuti kada je Jurišić idealno ubacio, a Bajić pogodio stativu.

Samo tri minuta kasnije Bajić bespotrebno dodiruje loptu koja ulazi u gol, sudac svira zaleđe, a Bajić se ozljeđuje. Za prvo poluvrijeme možemo reći da je bilo poluvrijeme lijepih prigoda Primoraca, ali  na odmor se otišlo bez zgoditaka.

U drugo se poluvrijeme, što se Primorca,  ušlo se promašajima. Prvi je imao Klopp kojemu je lopta otišla preko gola. Nakon toga, terenom su zagospodarili gosti, a veliku opasnost za gol domaćih predstavljali su Guliš i Štulec.

U 68. minuti za jednu se loptu izborio Vodopija, odigrao dupli pas sa Bitunjcem ,koji s vrha kaznenog prostora gađa malu mrežicu za vodstvo i radost na tribinama. Pala je utvrda Samobora, igra se pred gostujućim kaznenim prostorom i tada je Klopp izigrao obranu gosta, no vratar Štefiković je siguran.

I dalje pletu mrežu domaći igrači oko gola gosta gostiju ali nema promjena. Trener gostiju Stjepan Bašić činio je sve izmijenio četiri igrača kako bi postigao poravnanje, ali bez uspjeha. Dojma smo da su se „pomorci“ čuvali za trećeligaški derbi u subotu sa HV Posedarjem.

20. travanj 2024 03:48