StoryEditorOCM
SportPRUŽILI VELIKI OTPOR

Primorac poveo i došao do produžetaka protiv Varaždina, ali onda se umorio: prvoligaš teškom mukom došao do pobjede u Biogradu

Piše Dražen Žura
19. listopada 2022. - 18:26

BIOGRAD NA MORU – Igralište „ Kažimir i Silvije”

Gledatelja:400

Primorac (B) – Varaždin 1:4 (1:0)

Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) - 7 

Strijelci: 1:0 D.Torbarina (1), 1:1 Domjanić (85), 1:2 Posavec (102), 1:3 Posavec (106), 1:4 Teklić (111)

Najbolji igrač: Ivan Posavec (Varaždin)

PRIMORAC: Čulin (7), K.Torbarina (6,5) (od 106. Stura -), Birkić (6,5), Babin (6,5), Vodopija (6,5) (od 62.Kulaš 6), Nakić (6)(od 62.Colić), Lazarevski (6.5) (od 91.Koceić -), Musa (6) (od 106. Gašpar -), D.Torbarina (7), Okechukwu (6,5) (od 78. Kadija -), Jurišić (6,5).

VARAŽDIN: Radošević (6,5), Brekalo (5,5) (od 46. Stanić 6,5), Posavec (7) Lusavec (5,5) (od 74. Domjanić 7), Peco (5,5) (od 46. Banovec 7), Kolarić (7), BA (5,5) (od 46.Jelenić), Pilj (7), Perić (6,5) Škaričić (6,5),Ćubelić (5,5) (od 46. Teklić 7)

Stara je priča kako su nogomet i Biograd na Moru jedno tijelo u što svi mogu posvjedočiti dolaskom na utakmice Primorca koji se u šesnaestini finala Kupa Hrvatske okušao s prvoligašem. U konačnici dalje nakon produžetaka otišao je Varaždin kojeg pak u osmini finala očekuje ogled s Osijekom.

Nisu se Varaždinci pravo ni posložili na terenu, proradili su dlanovi biogradskih navijača, jer je nakon pogotka Domagoja Torbarine, dok se kazaljka na satu još nije primaknula isteku prve minute. Dovoljno za veliko slavlje „Lokadura” pod kojim su se imenom utjelovili domaći navijači. Istina, jednim dijelom su prekrili trajni transparent na zidu uz rub igrališta na kojem se piše u slavu Hajduka: „Zauvik ćeš ostat nebo iznad mene ma na koju bandu život da mi krene!”

Istina, Varaždin je praktički na more stigao gotovo bez cijele momčadi, ali svejedno, kao prvoligaška momčad teško su uspijevali nametnuti se na bilo koji način. U jednom od brojnim napada domaćina lopta je unutar šesnaesterca pogodila nekog igrača Varaždina. Očekivano, svi su na tribinama odjednom bili na nogama i jednoglasno i gromovito povikali: „Sudac, penal!”. Čulo se i ovo: „A di vam je sad VAR?!” Umalo na isteku prvoga dijela i „drugi kamenčić” u kopačku nije stavio Torbarina, ovoga puta kod lopte bio je Karlo.

Nažalost, nedovoljno precizno, ali uzdahe s tribina nije se moglo ne čuti!

Zapljeskalo se i vrataru Antoniju Čulinu jer je spremno dočekao loptu koju je iz slobodnog udarca precizno poslao Tonio Teklić, jedan od četvorice novih koje su gosti koristili ne bi li odmah na otvaranju drugog poluvremena zaskočili domaćina. Nije išlo!Štoviše, umalo nisu primili gol, Luka Vodopija pogodio je gredu! Nešto kasnije svi su opet bili na nogama, prema vratima gostiju je sprintao Karlo ne bi li se golom izjednačio s bratom Domagojom, međutim, lopta je otišla pored vratnice. Slično je bilo i nakon udarca Nikole Jurišića. A zrakom se već prolomilo: „Gotovo je !”. Nije bilo, jer je Niko Domjanić zabio golčinu! I otišlo se u produžetke....Primorac se umorio!

 

25. travanj 2024 19:26