StoryEditorOCM
SportPOZNAJEMO SUPARNIKE

Martin Erlić nakon turbulentne klupske sezone: ‘Naša skupina je sigurno jedna od težih neće nam biti lako‘

Piše Hina
31. svibnja 2024. - 22:07

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila se u petak pripremati za nastup na Europskom prvenstvu, a od igrača s popisa Zlatka Dalića pred medije su izašli stoper Sassuola Martin Erlić te dosadašnji kapetan i vratar Rijeke Nediljko Labrović, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je njegova momčad u turbulentnoj sezoni ispala iz talijanske Serie A, Martin Erlić je u dobrom raspoloženju započeo pripreme za EURO u Njemačkoj.

"Nije to bila pozitivna sezona za mene i klub. Još se ne zamaram budućnosti, koncentriran sam na reprezentaciju, ali za mene je bitno, i zbog reprezentacije, igrati u prvoj ligi gdje god to bilo, nastojat ću pronaći sreću negdje drugdje, ali sad je fokus na reprezentaciju", izjavio je Erlić koji je već zaboravio ozljedu zbog koje je patio on i njegova momčad.

"Pao sam na trticu, u pitanju je bio živac, međutim već dugo treniram u punom pogonu i odlično se osjećam."

Konkurencija na stoperskim pozicijama među Dalićevim reprezentativcima je žestoka.

"Srećom, imamo jako dobre i kvalitetne stopere, iskusne poput Vide. Svaki trening je dokazivanje. Treba se nametnuti i dati sve od sebe. Ja sam spreman, dobro se osjećam, to mi je najbitnije."

image
Damir Škomrlj/Cropix

Erlić smatra da ždrijeb nije bio sklon "Vatrenima". 

"Naša skupina je sigurno jedna od težih na Europskom prvenstvu, neće nam biti lako, ali dobro poznajemo protivnike. Malo manje znamo Albance, ali imamo kvalitetu kako bismo ostvarili dobar rezultat."

Dao je i svoje mišljenje o danas predstavljenoj službenoj himni reprezentacije "Najbolja kad je najteže".

"Sam naslov dosta govori o nama, tu se osjeća puno emocija. Nadamo se da će biti mjesta staviti još koju medalju oko vrata", zaključio je Erlić.

Veliku konkurenciju ima i Nediljko Labrović za poziciju čuvara mreže, no to je za kapetana Rijeke samo dodatni motiv.

"Odnos nas vratara je jako dobar, jedni drugima smo zdrava konkurencija. Guštamo provoditi zajedno vrijeme na terenu, mogu sve pozitivno pričati o našem odnosu.  Slijedi dokazivanje na utakmicama i treninzima. A sve se zna, na kraju odlučuju stožer i izbornik."

image
Damir Škomrlj/Cropix

Zasada ima samo jedan nastup, ali u njemu je Hrvatska došla do pobjede i trofeja na pripremnom turniru u Egiptu. Bio je u sastavu i na završnom turniru Lige nacija.

"Čast mi je biti u krugu ovih igrača i ovog stožera, svaki poziv, svake pripreme su bitne. Samim time što mi je drugo veliko natjecanje, osjećam još veću čast i potrebu dokazati se svima u reprezentaciji".

Rijeka će prvi put imati trojicu reprezentativaca.

"To je dokaz dobrog rada u Rijeci, homogenosti grupe unutar svlačionice. Svi koji smo pozvani osjećamo se dobro, vjerujemo da se možemo dokazati na treninzima", poručio je kapetan Rijeke koji nije želio reći hoće li i sljedeće godine biti u dresu hrvatskog doprvaka.

image
Damir Škomrlj/Cropix

"O tome će odlučivati ljudi iz kluba i moj agent, to je na njima. Moj je fokus sada samo reprezentacija."

U Rijeku su u petak stigli prvaci Engleske, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić. Do početka Europskog prvenstva ostala su još dva tjedna, a Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. U ponedjeljak bi se reprezentacija trebala kompletirati, dolaskom kapetana Luke Modrića, a tada će Dalićevi izabranici odigrati i prvu od dvije pripremne utakmice, kad će na Rujevici gostovati reprezentacija Sjeverne Makedonije.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
20. lipanj 2024 17:16