StoryEditorOCM
SportZADARSKI TREĆELIGAŠI

Posedarci u blistavoj seriji - ne pamti se kada je ovo netko učinio: 18 bodova iz sedam utakmica!

Piše Ivica Gjergja
30. rujna 2021. - 12:43

Odigranim sedmom kolom, županijski klubovi koji se natječu u Trećoj ligi , HV Posedarje, Zadar i Primorac, od mogućih devet uzeli su sedam bodova. Je li dosta ili ne, pitanje je, a da je Primorac uspio ostvariti pobjedu bila bi to „puna šaka brade“.

Pobjede su ostvarili Vitezovi u Sinju, gdje su pogodili „usridu“, pala su u mreži domaćina tri gola, te su se vratili kući „opijeni“ pobjedom uz svakako dobru „brenzu“ trenera Butića – sedam utakmica 18 bodova i prvi na ljestvici. Mirno i spokojno , a sve radi dobre igre i ostvarenog rezultata, plove na vrhu ljestvice.

Vitezovi su od sedam odigranih utakmica pobijedili šest, kažu da se ne pamti da je netko u ovom rangu to učinio. Igra se dobro, šef struke Josip Jole Butić, sa svojim stožerom bivšim igračem Ivanom Šimurinom, je do sada u svemu pogodio. Kliknuli su na prvu on i igrači, za svakog od njih je pronašao pravo mjesto, vratio vjeru u vlastite snage i uspjeh je tu. Zaslužuju svi u klubu ali i vjerni navijači koji su bili i u Sinju čestitke i želju da tako nastave dalje u borbi za bodove.

Što se tiče susreta u Sinju svi su je se, osim igrača i struke, nekako pribojavali jer znaju da je Junak dobra momčad da je dobro po svim linijama posloženo no Karlo Torbarina i Mateo Rončević strijelci u Sinju nisu bili tog mišljenja. Karlo je sve sam napravio, pobjegao obrani, sustigli su ga i napravili prekršaj on je uzeo loptu i iz slobodnjaka zabio zgoditak za poravnanje. Mateo Rončević dva puta je bio strijelac, prvi zgoditak u 61. kada je izbio sam ispred vratara domaćih Šušnjare, a drugi zgoditak je postigao nakon udarca Smokrovića i njegove lopte koja je pogodila u gredu, odbila se do Rončevića koji je zakucava u smiraj utakmice (90+3) i postiže konačan rezultat ove borbene utakmice. 

Zadranima se otvorila „špina“, šestica je pukla u mreži vratara Vodica Mihaljevića (6:1). Jedan ljepši od drugoga. Već u drugoj minuti je Banović bio strijelac, nakon što je Majić izveo korner s desne strane, nekoliko udaraca prema golu i na kraju uspijeva Banović zabiti za vodstvo. Bila je prigoda i u 8. minuti Blaževića i Vukadinovića. Domaćini igraju, dobro stoje na terenu, a plod igre su još pet zgoditaka od kojih je Luka Begonja postigao dva, Vukadinović, Blažević i Jean-Felipe.

Zadar je prikazao igru koju traže i žele trenerski dvojac Želimir Terkeš i Dragan Blatnjak. Vjerni navijači su samo komentirali veliki rezultat, kako je netko morao platiti „laštru“, a to su bile Vodice. Sigurno je da će Zadar nastaviti ovakve igre i postizanje zgoditaka u sljedećim susretima.

Primorac je na svom terenu odigrao neodlučeno 1:1 s Neretvom. Bio je to susret promašenih prigoda. Pa krenimo redom, Nakić je izvrsno pronašao Lazarevskog u četvrtoj minuti, ovaj kasni za djelić sekunde, nakon njega lijepa prilika Jurišića, pa Kloppa, Vodopije i Bitunjca. Sve se ovo događalo prije gola gosta.

Onda u 39. minuti iznenada su poveli gosti preko Marija Marića, koji je u kaznenom prostoru skočio s Lazarevskim za jednu loptu, dojma smo bili da je Marić napravio „most“ nad domaćinom, a sudac je dosudio na čuđenje svih kazneni udarac. Po našem dojmu još teži prekršaj na suprotnoj strani nad Kloppom nije svirao. Inače kada ekipa ne materijalizira četiri - pet lijepih prigoda tada je teško očekivati da ćeš uzeti bodove. To se dogodilo Primorcu. Već u subotu na igralište Kazimir i Silvio u Biograd dolazi im OSK. Ako žele, a žele, pobjeći iz donje zone lige onda moraju pobjeđivati i skupljati bodove.

25. travanj 2024 09:16