StoryEditorOCM
Sport19. ATLETSKA UTRKA

Pobjednici utrke "Pero Mazija" članovi AŠK Alojzije Stepinac: pogledajte koja su sve mjesta osvojili

Piše I.Gjergja
20. prosinca 2021. - 19:02

Povodom blagdana Božića na ŠC Višnjiku u organizaciji AŠK Alojz Stepinac, a pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije te u suradnji sa Atletskim savezom Zadarske županije, održana je 19. tradicionalna atletska utrka "Pero Mazija“.

Na utrci je nastupilo 30 atletičara iz Zadra, Makarske, Šibenika, Pakoštana i Splita, a utrka se održala na 5000 metara.

Podsjetimo da se utrka trčala u čast jednog od najvećih zaljubljenika u Zadarski sport, legendarnog Peru Maziju koji je cijeli svoj život proveo navijajući i bodreći sve zadarske sportaše u svim sportovima uz svoju harmoniku i legendarnog stojadinicu s rotacijom.

Pobjednik tradicionalne utrke je Marko Blaić iz atletskog kluba Alojzije Stepinac s rezultatom 18.57 minuta, drugoplasirani je Josip Jerković iz Splita s rezultatom 19.01 dok je treće mjesto osvojio Stipe Jović iz Zadra s rezultatom 20.38 minuta.

U kategoriji žena pobijedila je Vanja Petrović s rezultatom 22.12 minuta, drugoplasirana Leona Petani s rezultatom 25.11, a trećeplasirana Sandra Sturnela Malahov s rezultatom 26.21, zanimljivo sve tri atletičarke iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac - Zadar .

image
super nastupi zadarskih atletičara i atletičarki
I.g.

Ova utrka je bila ujedno i prvenstvo Zadarske županije na 5000 m,  pobjednici su Marko Blaić AK Alojzije Stepinac Zadar, drugi je Željko Škugor AK Pakoštane, a treći Dorijan Jurešić AK Alojzije Stepinac Zadar. Kod djevojaka poredak je bio isti kao i u utrci pobjednica Vanja Petrović drugoplasirana Leona Petani, a trećeplasirana je Sandra Sturnela Malahov.

Prigodne nagrade medalje pehare dodijelio je  predsjednik Atletskog kluba Alojzije Stepinac, Mladen Peša.

- Atletskom utrkom „Pero Mazija“ na koju smo ponosni, završili smo atletsku sezonu koja je bila posvećena gradu Zadru kao Europskom gradu sporta u 2021 godini i ostvarili dobre rezultate. Zadovoljni smo jer smo uspjeli organizirati sva predviđena natjecanja u protekloj godini. Nastupili smo na većini državnih, regionalnih i lokalnih natjecanja u svim dobnim kategorijama. Iskoristi bi prigodu i svim prijateljima sporta, sportašima ,sportskim djelatnicima  želimo sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu, kazao je na kraju utrke predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije, Slobodan Mijolović.

26. travanj 2024 18:11