StoryEditorOCM
SportZA KOŠ RAZLIKE

Pobjeda Zadra u Beogradu! S 25 poena, 8 skokova i 5 asistencija protiv Mege Mozzart, Carter se potvrdio kao zadarski Mozart!

Piše Dražen Žura
19. prosinca 2021. - 14:36

BEOGRAD – Dvorana Mega Factory. Gledatelja: 126. 

Suci: Damir Javor (Slovenija), Miloš Koljenšić (Crna Gora) i  Ernad Karović (Bosna i Hercegovina).

MEGA MOZZART – ZADAR 70:72 (16:24, 16:22, 26:11, 12:15).

MEGA: Balcerowski (6), Vujić, Ruzhentsev (11), Jović (11), Rudan, Kočović, Smith (11), Janković (4), Cerovina (4), Matković (7), Đurišić (4), Simanić (12).

ZADAR: Carter (25), Marčinković (8), Paponja, Jordano (6), Brala, Vuković (5), Bursać, Junaković, Buljan, Drežnjak (6), Mavra (5), Thompson (17).

Iznimno sladak aperitiv prije nešto kasnijeg nedjeljnog ručka, Zadranima je servirao Justin Carter, jer je u zadnjem napadu u ogledu s Megom pogodio za pobjedu! 

Amerikanac se potvrdio kao zadarski Mozart koji je uz 25 upisani poena u svoj učinak ugradio još i osam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Doslovce, bilo ga je posvuda! Na kraju su ga od radosti 'rastrgali' njegovi suigrači u proslavi treće ovosezonske pobjede u Admiral BET ABA ligi, kojom su pobjegli sa samog dna. 

Moglo se umalo pričati i o 'pelinkovcu', jer su zadnje dvije minute bile prava priča za one sa snažnim nervima. Antonio Jordano je ubacio tricu i domaćine ostavio na minus četiri. Vratila se Mega ubačajima Aleksandera Balcerovskog i Dayshona Smitha, međutim, dva puta na šutu za tri poena bio je Dominik Mavra, ali je nažalost kapetan oba puta promašio. Onda je sve ispravio junak Carter!

Inače, košarkaška priča u prvom poluvremenu, bila je iz zadarskog kuta gledano više nego uspješna! Prvi je povukao Trevor Thomspon koji je sa svojih 12 poena igrao sam protiv Mege, potom su se počeli priključivati, Domagoj Vuković je zakucao, Pavle Marčinković i Jordano pogodili za tri poena! 

Potom su se na otvaranju druge dionice, tricašima pokazali Dario Drežnjak, Vuković, pa Mavra koji je usput zaradio i dodatno bacanje i realizirao. Carter je imao svoju priču, Marčinović opet pogodio tricu, dok je Carter s dva plus jedan Megu gurnuo na minus 16!

Ali, Zadar je katastrofalno odigrao treću četvrtinu, dovoljno je kazati kako su primili 26 poena, domaćin se rastrčao i raspucao, dok je Carter od jedanaest upisanih poena na zadarskoj strani dao deset, jedan je dodao Trevor. 

Zadnjih deset minuta je već opisano! 

20. travanj 2024 04:27