StoryEditorOCM
SportBLATO DO GRLA

Ovako se bori za hrvatski dres! Pogledajte kako su nakon utakmice izgledali reprezentativci, zato su i pregazili rivale

Piše F. V.
11. studenog 2023. - 17:56

Ragbi reprezentacija Hrvatske u Makarskoj je ‘pregazila‘ Ukrajinu 41:5 (27:0) u svojoj drugoj utakmici Trophy divizije europskog Kupa nacija. Ipak, ono što posebno bode oči bili su dresovi hrvatskih reprezentativaca nakon susreta, odnosno njihovo generalno izdanje.

Poslije bespoštedne borbe za svaki centimetar terena jedva da se na od glave do pete blatnjavim igračima moglo uopće razaznati brojeve na dresovima, pa čak i koji dres uopće nose. Neke i uopće prepoznati. Kiša koja u Dalmaciji već danima pada od travnjaka Gradskog sportskog centra u Makarskoj je napravila veliku kaljužu po kojoj je bilo jako teško igrati. Međutim, našim ragbijašima je to ‘normalan dan u uredu‘. U tim uvjetima mnogo bolje su se snašli borbeni Hrvati. Bez obzira na koncu na uvjerljivu pobjedu, nisu hrvatski reprezentativci spuštali nogu s papučice gasa. Uostalom, drugačije niti ne znaju.

Oko tisuću gledatelja bodrilo je reprezentativce na Gradskom sportskom centru. Do proljeća ove godine i sraza sa Švicarskom, deset godina nije reprezentacija igrala u Makarskoj. Formalno je domaćin ovog susreta bila Ukrajina, ali zbog poznatih razloga igralo se u Hrvatskoj. U prvom nastupu u početnoj postavi reprezentacije Matej Buljanović iz Mladosti imao je čak tri polaganja u prvom poluvremenu, zaslužan je za 15 poena, 14 poena imao je Jason Newton, deset Filip Perica, a dva Denis Majstorović. Pored četiri boda za pobjedu, Hrvatska je osvojila i bonus bod zbog toga što je imala tri polaganja više od suparnika.

U prvom susretu natjecanja u Pragu je Hrvatska poražena od Češke 22:48. U drugom susretu skupine igrali su danas još i Litva i Švicarska 17:31. Poredak nakon dva kola je: Švicarska 8 bodova, Češka 5, Hrvatska 5, Litva 4, Švedska 4, dok je Ukrajina bez bodova. Iduće subote 18. studenoga Hrvatska će na istom mjestu ugostiti i Švedsku.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
02. svibanj 2024 18:57