StoryEditorOCM
SportESEJI SLAVKA KULAŠA

Ovakav izvještaj nogometnog delegata nikada niste pročitali: "Bibinjski Messi" protiv "Pakoštanskog Neimara", zajedništvo "Bobinih beba"

Piše Ivica Gjergja
8. svibnja 2023. - 21:35

Miran, tih, povučen obiteljski čovjek za koga će vam njegovi znanci kazati da mu je nogomet navika bez koje ne može. Bio je nogometaš, sudac, sada je delegat i uvijek poseban, u nogometu je svakodnevno, a kako u njemu uživa i s kojom ljubavlju ga prožima, dajući poseban sadržaj kada je delegat na susretima Prve ŽNL Zadar, vidljivo je iz dvije utakmice u kojima je u svojstvu „vrhovnog“ zapovjednika dok sudac ne preuzme stvari na terenu, pjesnički opisao događaje. S obje utakmice, a radi se o susretima Pakoštane - Bibinje 4:3, te prije dva dan Sabunjar – Zemunik 1:6. Evo što je Slavko Kulaš (63) onako pjesnički nadaren napisao u izvještajima, citiramo prvi susret:

- Što reći za utakmicu. VRHUNSKA. Devedeset minuta igre u oba pravca, otvoren nogomet s obje strane. Dva bivša vrhunska igrača i kao treneri nastavljaju u istom tonu. Utakmica je prošla u nadmetanju "Bibinjskog Messija" (Mate Bugarije) i "Pakoštanskog Neimara" (Martina Bačkova). Vrhunska predstava obojice, Mate dvije asistencije i euro gol, a Martin tri laka komada, u njegovom stilu. Kad se sve zbroji na kraju je najpravedniji ishod, iako su Pakoštane bile premoćnije i nisu iskoristile još nekoliko prigoda. Suđenje isto vrhunsko. Doček i ispraćaj gostiju kao i svih službenih osoba korektan, "narisao“ je Kulaš i time razbio delegatsku "monotoniju".

A za drugi susret Sabunjar – Zemunik kazao je:

- Bila je to doslovno "jednosmjerna ulica“ dječaka iz Zemunika. Sabunjar neprepoznatljiv, od samog početka uzeli su gosti sve u svoje noge i visoko pobijedili, zasluženo. Trebalo je biti na utakmici i doživjeti rapsodiju u bijelom, dakako mislim na igrače NK Zemunika, koji su bili bijeli. Igra, šanse, golovi, proigravanja, borbenost, takvo zajedništvo je krasilo danas "Bobine bebe" – tehničkog direktora NK Zemunika, Tomislava Ćurkovića - Bobu. Domaćini će do slijedeće utakmici pjevati poznatu Ivčićevu "Kalelarga, Kalerarga.." jer to je bila šetnja a la Kalelarga. Treba istaći trostrukog strijelca, igrača gostuju Nikolu Katušu, a po šansama je mogao još pokoji zgoditak postići.

Evo to je Slavko Kulaš delegat iz Benkovca, njegov izvještaj s terena je bogat, realan i nogometno sadržajan. Kad smo ga pitali Slavko dokad, odgovorio je:

- Pa sve dok budem obavljao dužnost delegata, uvijek ću se igrati riječima i dočaravati mojim nadređenima u Savezu i svekolikoj javnosti kakva je bila utakmica, sa smiješkom će Slavko.

06. svibanj 2024 16:27