StoryEditorOCM
SportKOŠARKA

Opet najteži mogući protivnik - Jusup i Ramljak najavljuju Kup utakmicu protiv Splita! A našle su se i nove patike...

Piše Dražen Žura
13. veljače 2024. - 18:12

Zadar je u nizu svojih ovosezonskih ciljeva, između ostalog, uvrstio borbu za trofej u Kupu Krešimira Ćosića. I ptice na grani još uvijek pjevaju kako su jednako kao i lanjske godine naletjeli na Cibonu, najtežeg suparnika u četvrtzavršnici koja ih se riješila pobjedom 71:70, te iz Zagreba vratila kući praznih ruku. U novoj priči je Split kojeg treba preskočiti kao domaćina na Gripama, momčad o kojoj kapetan Marko Ramljak ima visoko mišljenje...

– Opet najteži mogući protivnik! Svaka utakmica protiv Splita ove i prošle sezone bila je teška, tvrda, taktičko nadmudrivanje. Dosta ih je bilo u egalu, praktički sve osim one lanjske finalne u Prvenstvu Hrvatske na Višnjiku. Znamo svi odakle dolazi njihova najveća snaga, od stranaca Lewisa Sullivana, Shannona Shortera i Dereka Funderburka, a ostale pozicije popunjavaju domaćim igračima. Nezgodna su momčad, u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro i očekuje nas još tvrđa utakmica nego do sada, „na nož“, jer nosi puno više nego ove do sada. Vjerujem da ćemo imati odgovor na njihovu igru, čvrstinu, energiju, da ćemo zabiti što više laganih poena, doći do pobjede i obradovati veliki broj naših navijača koji će biti u dvorani – kazao je Ramljak koji zbog istrošene patike nije ulazio u igru protiv Crvene zvezde, kojeg se pak željelo poštediti od mučenja, s ciljem da što svježiji dočeka Split i utakmicu koja može odškrinuti vrata prema trofeju.

Kroz dosadašnju sezonu, Split i Zadar odigrali su tri utakmice, omjer je 2:1 u korist zadarske momčadi koja je pak u tom jedinom porazu doživljenom na Gripama igrala bez ozlijeđenih Ramljaka i Luke Božića prve zvijezde u dresu Zadrana.....

– Posljednju utakmicu izgubili smo u dosta neizvjesnoj završnici. Oni su organizatori završnice Kupa, tamo će biti njihovi navijači i biti im podrška. Mi smo se nakon povratka iz Beograda malo odmorili i počeli s pripremom. Vjerujem da ćemo imati dozu svježine i da ćemo biti spremni za utakmicu. Drago mi je da će biti i naših navijača, da svi zajedno pokušamo napraviti dobar rezultat – zaključio je Danijel Jusup, trener Zadra, koji će momčad povesti u Zadar u srijedu u jutarnjim satima, nakon čega će, očekivano imati trening na Gripama, potom ručak i kratki odmor u jednom od splitskih hotela. I mirno čekati veliki okršaj!

Nemoguće je ne podcrtati kako su Gripe, uvelike Jusupov teren je jer 2003. godine, kao prvi čovjek stručnog stožera Zadra osvojio ugledni trofej!

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na MaxSport televiziji.

 

02. svibanj 2024 07:23