StoryEditorOCM
SportPOSEDARCI NA VRHU

Odigrano je sedmo kolo treće lige Jug: nakon poraza Zadra, Vitezovi zasluženo zauzeli vrh ljestvice!

Piše I. Gjergja
30. rujna 2023. - 20:42

HV POSEDARJE – ZMAJ 3:1 (1:1)

POSEDARJE – Igralište Gordana Deme. Sudac: Zdravko Kuran (Metković). Pomoćnici: Klaić i Štampalija.

Strijelci: 0:1 Crnjac(7), 1:1 Čirjak (38), 2:1 Begonja (68-11m), 3:1 Jordan (74).

Crveni karton: Stipe SerdarevićZmaj (26.minut) drugi žuti.

HV POSEDARJE: Pinčić, Begonja, Čurjurić, Knežević (od 46. Blažević), Buenanueva (od 46. Ivandić), Čirjak, Zdrilić (od 67. Jordan), Zebić, Tokić, Jurjević, Kralj (od 83. Čelić). Trener: Marko Pinčić.

ZMAJ (M): Jelić, Miloš (od 83. De Vrias), Serdarević, Marčić, Lakušić (od 72. Antunović), Kovačević, Crnjac (od 77. Musa), Šalinović, Rudelj (od 46. Gojak), Tokić, Rašić. Trener: Goran Šušnjara.

Iako su u Vitezu znali da je dobro posložena momčad Zmaja (M), nakon preokreta „polomili“ su im krila i uputili ih u Makarsku sa tri komada u mreži. Igrači Zmaja su u sedmoj minuti iskoristili jednu nesmotrenost domaćina i zabili zgoditak za vodstvo.

Iako su na terenu gosti vodili, domaći igrači našli su mogućnosti kako poravnati rezultat i na kraju dobiti susret, a svojom nesmotrenošću im je pomogao u pobjedi Stipe Serdarević koji je isključen u 26. minuti, opravdano zbog odguravanja protivnika upotrebom prekomjerne sile u predjelu prsiju.

I nakon isključenja gosti su se držali sve do 68. minute kada je Begonja kazneni udarac sa 11 metara pretvorio u drugi zgoditak. Već tada su Vitezovi učinili rezultatski preokret.

Treći zgoditak je djelo Jordana za konačni rezultat 3:1 ove dopadljive utakmice, gdje su na kraju Vitezovi zauzeli vrh ljestvice sasvim zasluženo nakon poraza Zadra.

Podsjetimo, od sedam odigranih utakmica Vitezovi su četiri pobijedili, tri odigrali neodlučeno, bez poraza sa osvojenih 15 bodova.

05. svibanj 2024 04:44