StoryEditorOCM
SportMETEŽ U ZAGREBU

Neredi nakon utakmice Hajduka, radili pendreci i suzavci, stradali i nevini: ‘Odjednom su nas počeli tjerati, nije mi jasno…’

Piše Ivan Renić
8. prosinca 2023. - 21:00

Nažalost, bez nereda nije moglo. Nakon završetka utakmice, Hajdukovi navijači su se uputili prema parkingu i automobilima. Odjednom je nastala strka, aktivirala se mnogobrojna policija. Radili su pendreci, suzavci… Još uvijek nije poznat razlog nereda, ali poznato je da su stradali oni nevini. Usred meteža našla se i naša ekipa. Susreli smo trojicu navijača koji nam u čudu prepričavaju što im se dogodilo.

- Mirno smo šetali prema autu, a onda sam odjednom osjetio da me netko gura u leđa. Vikali su: tjeraj ih sve naprijed. Marš u auto! Dignuli smo ruke u zrak, a jedan me počeo gurati po prsima. Ništa mi nije bilo jasno…

Drugi je prošao i gore…

- Suzavac mi je ušao u oči i usta, a pendrekom sam dobio po leđima.

Snage sigurnosti htjele su što prije ispratiti navijače iz grada, ali čini se da je pri tome došlo do incidenta…

Naši sugovornici svjedočili su i još jednom neshvatljivom događaju.

- Jedan policijac pendrekom je udario po zadnjem kraju auta dubrovačkih tablica. Čovjek je izašao iz auta, nije mu bilo jasno što se dogodilo.

PU Zagrebačka: Tijekom nadziranog izlaska s istočne tribine, navijači su nasrnuli na policijske službenike

Utakmica između Lokomotive i Hajduka završila je rezultatom 1:1, a povremeno užarena atmosfera s utakmice prenesena je u nemile scene koje su se dogodile nakon susreta.

Policija se o svemu oglasila priopćenjem i istaknula kako se ‘utvrđuju sve okolnosti događaja‘.

Danas, 8. prosinca 2023. godine u večernjim satima, nakon završetka nogometne utakmice koja je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, navijači su nasrnuli na policijske službenike koji su osiguravali sportski događaj.

Policijski službenici su nad većim brojem navijača upotrijebili sredstva prisile zbog odbijanja napada na sebe.

U službene prostorije privedene su dvije osobe, ozlijeđena su tri policijska službenika. Tijekom događaja oštećena su dva službena vozila i jedan osobni automobil.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja‘, poručili su iz PU Zagrebačke.

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
27. travanj 2024 18:19