StoryEditorOCM
SportDALJINSKA REGATA U ZAGREBU

Nastupili Tokić i Mikulić!

Piše Ivica Gjergja
24. ožujka 2017. - 09:57
vesllo

U Zagrebu na proljetnoj daljinskoj regati nastupila su dvojica veslača Jadrana koja konkuriraju za mjesto u posadama hrvatske veslačke izborne vrste u akcijama koje slijede. Ivan Tokić nastupio je u kategoriji juniora, a Leon Mikulić u kategoriji U-23 seniora. Proljetna daljinska regata posljednja je u nizu pripremnih regata koje se tradicionalno veslaju pred početak veslačke sezone, a veslalo se u samcima i dvojcima bez kormilara na dionici 8000 metara.

- Ivan Tokić zajedno s Mario Marićem iz splitskog Gusara zauzeo je četvrto mjesto u juniorskom dvojcu bez kormilara. Zaostatak za prvoplasiranom posadom Istre i Iktusa iznosio je je oko 40-tak sekundi. Ove sezone, čini se, imamo popriličan broj konkurentnih juniorskih dvojaca "bez", što veseli, jer je to preduvjet za stvaranje posada koje mogu konkurirati na međunarodnom nivou, kako u dvojcu tako u većim disciplinama, govori trener VK Jadrana, Petar Milin, još otkriva: -Leon Mikulić nastupio je u seniorskom dvojcu bez kormilara s Tomislavom Šainom iz zagrebačke Mladosti. Ostvarili su drugo vrijeme iako veslanje nije bilo na zadovoljavajućoj razini. Slijedeća provjera je na našoj najvećoj međunarodnoj regati, Croatia openu, koja će se u Zagrebu održati 8. i 9. travnja.

Početak veslačke sezone za veslače Jadrana trebala je početi regatom u Splitu 11. ožujka, no odgođena je zbog lošeg vremena, pa će prva regata na kojoj će nastupiti veslači Jadrana biti u Šibeniku, u subotu 25. travnja.

03. srpanj 2024 09:35