StoryEditorOCM
SportNEMA POPUSTA

Nakon iscrpljujućeg putovanja Zadar kod Cibone traži potvrdu „jedinice“

Piše Zadarski.hr
14. travnja 2024. - 18:39

Košarkašima Zadra ostale su tri utakmice do kraja drugog kruga FAVBET Premijer lige, nakon čega kreće play off i borba za prvaka. S obzirom da ima dvije pobjede više od drugoplasiranog Splita i da mu i zadnjem kolu dolazi najlošija momčad lige Bosco, jasno je da bi već sutra pobjedom kod Cibone osigurao startnu jedinicu. Kvaliteta je nesumnjivo na strani Zadrana, ali utakmica dolazi u ludom ritmu i kojem su još jučer igrali prvu četvrtfinalnu utakmicu AdmiralBet ABA lige protiv Budućnosti VOLI, sjeli u autobus i krenuli na put dug 700 kilometara da bi nakon utakmice slijedio povratak u Zadar i uzvrat u regionalnoj ligi.

U takvoj situaciji primarni cilj je sačuvati zdravlje igrača, a koliko će to biti moguće vidjet će se nakon reakcije momčadi i prvim minutama. Cibona je uvijek Cibona i popusta neće biti.

-Nakon ABA lige opet se okrećemo hrvatskom prvenstvu. Čeka nas Cibona koja je iako oslabljena i dalje jedna od najjačih ekipa u prvenstvu,što su pokazali u zadnjem kolu, kada su u gostima držali Split do samoga kraja u neizvjesnosti. Nedavno im se ozlijedio i playmaker Radovčić, tako da praktički igraju s 5 igrača. U obrani onda često znaju igrati zonu, što može biti nezgodno. Ne smijemo ih nikako podcijeniti, te ćemo se u ovom kratkom vremenu pokušati najbolje pripremiti za njih i ući s maksimalnim pristupom kako bismo pokušali održati startnu jedinicu pred doigravanje, kaže Krševan Klarica.

Utakmica se igra u ponedjeljak 15. travnja u Dvorani 2 Doma sportova, s početkom u 18 sati.

29. travanj 2024 11:23