StoryEditorOCM
SportHRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Na ljetnu NBA ligu putuje 12 igrača

Piše Ivica GJERGJA
23. lipnja 2019. - 14:03
hrvatska nizozemska Željko Šakić

Na ljetnoj NBA ligi, hrvatska košarkaška reprezentacija će ove godine po prvi put nastupiti i već je poznato tko će joj biti protivnici. Izbornik Veljko Mršić svoje će izabranike povesti u Las Vegas, gdje će baš oni otvoriti natjecanje 5. srpnja utakmicom protiv Detroit Pistonsa u 21 sat prema hrvatskom vremenu. Igrat će uglavnom u ritmu svaka dva dana pa će im idući protivnik 7. srpnja (22 sata) biti Brooklyn Netsi, 9, srpnja (21.30) Oklahoma City Thunder te 10. srpnja Dallas Mavericksi (21.30).

Hrvatska će svaki put igrati prvu utakmicu dana, što znači da će svi susreti biti u prihvatljivim večernjim terminima za našu publiku. Koliko je poznato na suprotnoj strani našoj reprezentaciji neće se naći nijedan hrvatski igrač, ali barem će se sučeliti s klubom za koji su Hrvati emotivno vezani, Brooklyn Netsima, za koje je dvije godine igrao Dražen Petrović dok su bili u New Jerseyju. Ako ne prođe u četvrtfinale, Hrvatsku će i nakon ove četiri utakmice čekati još jedna "utješna".

Za sada su na Mršićevu popisu sljedeći igrači: Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Roko Badžim, Luka Babić, Mateo Drežnjak, Pavle Marčinković, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Domagoj Vuković, Matej Rudan, Roko Prkačin, Marjan Čakarun, Filip Bundović, Antonio Vranković i Krešimir Ljubičić. Za put u Ameriku će se isprofilirati 12 igrača, koji će 1. srpnja otputovati na Ljetnu ligu, a nakon koje će reprezentacija otići u Kinu, gdje će sudjelovati na tri turnira.

18. travanj 2024 20:30