StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Na derbiju nešto bolji bio Vitez, ali i Zagora bila opasna u kontrama!

Piše Ivica Gjergja
19. veljače 2023. - 18:04

HV POSEDARJE ZAGORA 0:0

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja 300. Sudac: Paško Mandić (Bogdanovići- Prgomet) 5,5. Pomoćnici: Taraš i Barić.

Najbolji igrač: Jure Ivandić (HV Posedarje).

HV POSEDARJE: Pinčić 7, Pedišić 7, Ivandić 7,5, Begonja 7, Kralj 6,5 (od 78. Lučić-), Knežević 6,5 (od 46. Jordan-), Čirjak 7, Delija 6,5 (od 46. Zdrilić-), Kevrić 7, Tokić 7, Jurjević 7. Trener: Marko Pinčić 7.

ZAGORA: Lukač 7, Šupe 6,5, Blažević 7, Ivanišević 6,5, Zeljković 6,5, Vidović 6,5, Mornar 6,5, Gabrić 7, Božić 7 (od 90. Rodić-), Krajina 7. Trener: Boris Psvić 7.

 

Derbi je opravdao očekivanja, iako je nedostajalo golova. Već u otvaranju domaćih u napadačkom tonu brzoplet je bio Kralj, da bi u 11. minuti potegao upravo on i Begonja kojem pak lopta bježi za djelić sekunde.

Domaćini su bili dominantni, a Čirjak je isprobao svoj udarac nešto kasnije, no ni taj nije pronašao put do mreže.

Gosti su zauzeli obrambeni gard, te su preko brzih napadača Gabrića, Božića i Krajine pokušali doći do gola. I u jeku bolje igre domaćina Božić je dva puta u 29. minuti bio u lijepim prilikama, no oba puta ga je nadmudrio vratar Viteza Jakov Pinčić. Nakon toga bilježi se lijep udarac Kralja, a sve mu je pripremio Ivandić.

Pred kraj prvog dijela, točnije u 44. minuti, akcija za libar. Čirjak je sa desnog boka ubacio loptu u peterac koja je preletjela domaće igraće, a Kralj i Begonja nisu stigli postići vodstvo. Odmah na otvaranju drugog dijela Kralj je ostavio za Jordana koji nije pogodio cilj. Iako su gosti uzvratili preko brzonogog Božića, Pinčić je bio siguran.

U 62. minuti gosti su imali prigodu preko Krajine koji je pak kasnio, da bi Tokić s oko 22 metra dobro ‘ugrijao‘ dlanove vrataru Zagore. Derbi je završen bez zgoditaka s nešto boljim Vitezom, ali i opasnom Zagorom u kontrama.

Uoči početka susreta domaćini su minutom šutnje odali počast nedavno preminulom bivšem igraču, predsjedniku i članu Uprave Viteza, Ivicu Magaša, za koga su u 52. minuti gorile baklje. Minuta šutnje je održana je i za Ivicu Lagatora, dopredsjednika Zagore.

26. travanj 2024 01:59