StoryEditorOCM
SportKK ZADAR IDE U SPLIT

Mnogi vjeruju kako će se baš na Gripama zatvoriti „čarobni četverokut”, međutim, opreza nikad dosta...

Piše Dražen Žura
16. studenog 2023. - 14:11

Od nedjelje navečer u košarkaškim krugovima u Zadru, odzvanja razmišljanje: „Dobro smo se držali protiv euroligaške Crvene zvezde!” Ali, u konačnici upisan je poraz, što nije osobito iznenađenje, kao ni činjenica da je zadarska momčad slijedom toga ostala na tri pobjede. I to u ogledu s klubovima koji su debelo ispod njih, Mornar, Cibona i Krka. U istom društvu je i Split, pa mnogi vjeruju kako će se baš na Gripama zatvoriti „čarobni četverokut”, međutim, opreza nikad dosta. Prisjetimo li se lanjske sezone, „ žuti” su u AdmiralBET ABA ligi, dva puta slavili protiv Zadra. Na Višnjiku odlučujuće poene s crte slobodnih bacanja uputio je Shannon Shorter, čovjek koji se nešto prije Lewisa Sullivana vratio u nekadašnju prijestolnicu europske košarke. Kao domaćina, „žute” su do druge prošlosezonske pobjede u ABA ligi, kontra Zadra, povukli upravo spomenuti igrači, koje se i danas ističe kao najveću prijetnju.

– Obojica su već ranije igrali u sustavu Splita te proces njihove adaptacije ne bi trebao biti velik. Osobno bih i ja volio imati teret uigravanja dvojice novih igrača. Domaće utakmice su uvijek teret, no čitava situacija se može okrenuti i u drugu stranu jer su svi svjesni značaja utakmice te je zbog toga nedvojbeno prisutna dodatna doza opreza. Vidjet ćemo u kojem će smjeru stvari otići, ali mi ne smijemo previše računati na njihov grč, već se trebamo okrenuti sebi i pokušati ispraviti stvari koje do sada nismo dobro radili, prije svega kako bi naše pozicije za šut bile izglednije i kako bismo, posljedično šutirali s boljim postotkom – kazao je Danijel Jusup trener Zadra.

Nedavno se Split u dvorani „ Krešimir Ćosić”, bez Krešimira Ljubičića i Lovre Gnjidića, u prvenstvu Hrvatske, odlično nosio protiv suparnika koji odlazi na Gripe gdje će nedvojbeno imati i potporu s tribina.

– Rekao bih da ovaj dvoboj nosi malo veći ulog od prošlog, prije svega iz razloga što se radi o ABA ligi i te utakmice su teže i po meni bitnije. U odnosu na naš prošli međusobni susret oni će moći računati na dvojicu igrača koji su im zbog ozljede bili izvan sastava te dva nova Amerikanca. Znamo što oni mogu iz prethodnih utakmica i znamo što trebamo napraviti. Dobro smo se pripremili i na nama je da damo svoj maksimum, odigramo što je moguće bolju utakmicu i, ako je moguće, dođemo do bodova – zaključio je Jusup, koji još nije siguran hoće li moći koristiti Lovru Mazalina zbog ozljede skočnog zgloba.

Utakmica se igra u petak s početkom u 19 sati uz izravan prijenos u programu Arenasport 1.

02. svibanj 2024 23:50