StoryEditorOCM
SportVELIKI USPJEH

Mladi zadarski rukometaši sa srebrnim i brončanim odličjima se vraćaju iz Švedske! Na Višnjiku su dočekani s bakljama i šampanjcem

Piše I. Gjergja
11. srpnja 2023. - 08:56

Sudjelujući na najvećem svjetskom rukometnom natjecanju za mlađe uzraste "Partille Cup" u Göteborgu - Švedska, mladi rukometaši RK Zadra 2013 U-14 - osvojili su srebrno odličje, a U-12- osvojili su brončano. Izvanredan uspjeh, koji je tim veći kada se zna da je sudjelovalo 1191 ekipa iz 34 zemlje. Odigrane su ukupno 4093 utakmice. Hrvatsku je predstavljalo 14 ekipa, njih pet bilo je iz Zadra (U-11, U-12, U-13, U-14, U-16), dok su ostale ekipe bile iz zagrebačkih rukometnih klubova. I ostale ekipe RK Zadra 2013 ostvarile su izvrsne rezultate. Zanimljivo da je to prvo sudjelovanje mladih zadarskih rukometaša na jednom svjetskom rukometnom natjecanju ove godine, te je tim njihov uspjeh veći, led je probijen.

Mlade rukometaše vodili su predsjednik kluba Frane Kardum, treneri Matija Merhar i Andrea Antić te dugogodišnji članovi Kluba Branimir Grbić, Lovorka Vrkić, Zoran Vrkić, Barbara Kardum i Ema Meštrović. Utakmice su pratili i roditelji koji su ujedno bili glavni navijači naših rukometaša koji su se jako dobro snašli u nešto drugačijim uvjetima odigravanja utakmica. Budući da je gotovo tijekom cijelog turnira padala kiša, a utakmice su se igrale na otvorenim umjetnim terenima, ovo je za njih sigurno jedno novo sportsko iskustvo. Osim novih prijateljstava s vršnjacima iz drugih zemalja, putovanja kroz nekoliko zemalja poseban doživljaj bilo je sudjelovanje na otvorenju turnira koje se održalo u Scandinavium areni koja je bila popunjena do zadnjeg mjesta. Nakon 36-satnog putovanja u Hrvatsku, poseban doček ekipama pripremila je uprava Kluba u suradnji s roditeljima i veličanstveno dočekala djecu s odličjima. Nakon prolaska kroz koridor baklji i zastava, kod ŠC Višnjik slavlje je nastavljeno uz šampanjac i glazbu.

Oni su srebrni U- 14 igrači RK Zadar 2013: Frane Lukić, Maksim Vrkić, Lovre Duvnjak, Zvone Škara, Bartol Duvnjak, Domagoj Kardum, Jakov Čulo, Noa Škifić, Lovre Kraljević, Pavle Marčina, Roko Šare, Ivan Brtan, Duje Skulic, Dominik Antišin.

Oni su brončani U-12 igrači Zadar 2013: Jakov Prtenjača, Karlo Šiljeg, Max Čulo, Karlo Pedić, Stipe Grubešić, Dinko Didović, Matej Ivanišević, Ivan Višić, Adrian Kardum, Marin Sudinja.

Novo rukovodstvo!

RK Zadar 2013 nedavno je dobio novo vodstvo. Uz predsjednika Franu Karduma, odabrana je dopredsjednica Kluba Silvija Šiljeg i tajnica Andrea Antić. S novim članovima uprave donesena je i nova strategija razvoja Kluba koja uključuje promociju po školama, prijave na različite projekte, organizaciju većeg broja natjecanja, uključivanje što većeg broja djece u Klub, podršku većeg broja sponzora, odlazak na veći broj domaćih i međunarodnih natjecanja i slično.

Najuspješnija sezona!

RK Zadar 2013 sudjelovanjem na Partille Cupu završio je jednu od najuspješnijih sezona od osnutka Kluba i zahvaljuje svima koji su posredno ili neposredno sudjelovali u provođenju aktivnosti vezanih za odlazak na svjetsko rukometno natjecanje. Posebno se zahvaljuje tajniku Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimiru Ilijašu na čiji su poziv zadarske rukometne ekipe sudjelovale na Partille Cupu.

 

10. svibanj 2024 06:01