StoryEditorOCM
SportKOŠARKA

Memorijal "Dragiša Šarić u Beogradu: Veterani Puntamike i Pet bunara osvojili prva mjesta na najmasovnijem veteranskom turniru u Europi!

Piše Ivica Gjergja
29. studenog 2021. - 18:08

Zadarski košarkaški veterani KK Puntamike i Pet bunara nastupili su na 14. Memorijalnom turniru „Dragiša Šarić“ u Beogradu. Ovo je najmasovniji turnir veterana u Europi: u kategoriji iznad 45 godina je nastupila „Punta“, a veterani Pet bunara u kategoriji +40. Punta je osvojila finale pobijedivši Herceg Novi, dok su do finala došli porazivši Amforu iz Makarske za koju su nastupali Marcelić, Šamanić, Šundov, Perić i drugi, a što je bilo finale prije finala.

Zanimljivo da je Marin Pijaca iz Puntamike bio MVP turnira.

-Sigurno da smo zadovoljni učinjenim. Prvo bih iskoristio ovu priliku i zahvalio se organizatorima turnira na divnom prijemu i ugodnim trenucima igre i druženja, među kojima su Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Srećko Jarić, Novica Veličković i drugi. Na turniru smo pokazali želju, volju i strast u igri, a predvodili su nas i ozlijeđeni Dundović, Blaslov i dr. Moram kazati da  se iskazao Pijaca, kojeg je ekipa gurnula do MVP-a. Ovo s veteranima je odlična priča, priča koja traje, treći nam je osvojeni turnir od šest na kojima smo nastupili, a zasluge pripadaju stručnom stožeru Ivi Josipoviću, Toniu Broku i Miti Mičiću. Ovu pobjedu posvećujemo našim košarkaškim "očevima", redom Zdenku Mičiću, Peri Periću, Arsenu Marinu, Mirku Jošiću, s kojima ćemo ovo dobro proslaviti, kazao nam je vidno zadovoljan trener „Punte“ Miro Dundov.

Puntamika je u kategoriji +45 nastupila u sljedećem sastavu: Davor Mujagić (cap.), Marino Mirčeta, Marijan Torbarina, Marki Blaslov, Mario Dundović, Tome Luštica, Boris Miočić, Marin Pijaca, Marko Zuanović i Šime Peša. Trener: Miro Dundov, pomoćnici: Toni Brok i Ivo Josipović. Team manager: Mita Mičić.

Ekipi Pet bunara pripala je prestižna titula u kategoriji +40. Do titule se „bunari“ došli prošavši skupinu i pobijedivši Prištinu 45:36, Adrijatic ST. 74:48, u polufinalu AST Beograd 52:48 i finalu Tivat 53:36.

Pet bunara ima svog MVP-a, Marka Popovića, a evo što je rekao i koji su mu dojmovi o turniru:

-Turnir je bio odličan, ekipa je prva liga, inače to je ekipa koja se zna i igra dugi niz godina. Meni je prvi put da sam s

njima , bilo je odlično druženje osvojili smo ovaj turnir, a moram reći da je bilo teško, odigrali smo četiri utakmice u dva dana. Ugošćeni smo izuzetno, zahvalio bih organizatoru i veselim se sljedećim zajedničkim turnirima, kazao je Popović.

Pet bunara igrao je u sastavu: Marko Popović, Marin Pestić, Jure Ružić, Ivan Zrilić, Milan Parezanović, Tonći Jerak, Marin Stipić, Dragan Ostojić i Vandri Montabelo. Trener Saša Seratlić.

24. travanj 2024 11:47