StoryEditorOCM
SportDALMATINSKI DERBI

Mate Kalajžić uoči gostovanja Splita kod Zadra u AdmiralBet ABA ligi: Moramo promijeniti pristup u odnosu na naš zadnji susret

Piše Frane Vulas/SD
27. listopada 2022. - 14:06

U petom kolu Admiral BET ABA lige košarkaši Splita gosti su Zadra na Višnjiku (petak 20 sati – prijenos Arenasport 1). „Žuti” love svoju prvu pobjedu u regionalnoj ligi, na dnu su tablice tri momčadi sa skorom 0-4, Borac Mozzart, Mega MIS i Split. Dosta se razgovaralo na Gripama poslije domaćih poraza od Zadra u hrvatskoj i Igokee u regionalnoj ligi prošlog tjedna.

- Idemo u Zadar nakon teške utakmice s Igokeom. Moramo se vratiti u pobjednički ritam i promijeniti pristup u odnosu na naš susret na Gripama. Možda smo ih malo i podcijenili kada smo vidjeli da Božić neće igrati. To se ne smije događati, ne smijemo to sebi dopuštati. Moramo doći u Zadar sa stavom da jednostavno moramo pobijediti – rekao je bek Splita Mate Kalajžić.

Jeste li u svlačionici pričali o tom susretu? Bitno je drugačiji pristup dva dana kasnije bio u susretu ABA lige protiv Igokee?

- Normalno je da se priča, svi mi želimo pobjeđivati i što prije se vratiti u pobjednički ritam. Ako se ovako dugo nastavi to nije dobro za samopouzdanje momčadi i pojedinaca – naglasio je Kalajžić.

Pred momčadi trenera Srđana Subotića je niz od čak pet utakmica u deset dana.

- Igramo protiv momčadi koja je u odličnoj formi, koja je jako dobro startala u ABA ligi. Težak izazov je pred nama. Bili su bolji u prošloj utakmici u kojoj su bili bez najboljeg igrača i sigurno su veliki favorit. Mi ulazimo u seriju utakmica u kojima moramo tražiti pobjede i s tom namjerom idemo i u Zadar, da odigramo što bolje i pokušamo iznenaditi, što bolje uđemo u seriju od pet utakmica u deset dana – rekao je Subotić.

Nakon Zadra, Split je u nedjelju gost Cedevite Junior u Zagrebu u domaćem prvenstvu, onda će u utorak na Gripe stići Dinamo...

- Pokušat ćemo iskoristiti sve igrače koji budu mogli pomoći jer rotacija nam je izrazito kratka. Morat ćemo u nekim susretima kalkulirati, teško je u ovom rosteru izdržati pet utakmica u deset dana – rekao je Subotić.

Dosta se razgovaralo?

- Svi su svjesni koje smo utakmice odigrali bolje, a koje lošije. Rezultat na početku sezone u hrvatskom prvenstvu je dobar. Jasno je da smo na početku ABA lige igrali s protivnicima koji su iznad našeg ranga. Bili smo dobri u zadnjoj utakmici protiv Igokee. Svi znamo koje je naše realno stanje, ali isto tako znamo i da moramo tražiti pobjede u utakmicama koje nam dolaze gdje realno imamo prave prilike. U sličnoj smo situaciji kao i prošle sezone, težak početak, onda nešto povoljniji raspored, ali konstantno trebamo tražiti neki break, ekstra pobjedu. To je ono što nam može osigurati ostanak – naglasio je Subotić.

07. lipanj 2024 12:37