StoryEditorOCM
Sport HV POSEDARJE

Marko Pinčić: “Vitezovi će biti pravi. Cilj je razvoj mladih igrača i nadigravanje, ali, ako se ukaže prilika, napast ćemo i plasman u viši rang!"

Piše Ivica Gjergja
14. veljače 2023. - 19:50

Iz dana u dan na igralištu „Gordan Demo“ trener HV Posedarja Marko Pinčić s pomoćnicima ne da „mira“ svojim igračima pripremajući ih za početak prvenstvenog nadmetanja koje počinje nadolazeće subote (18. veljače). Svi igrači na treninzima  odrađuju ono što struka traži od njih, a Pinčić sve prati i daje upute s ciljem da se igrači što bolje pripreme za prvenstvo.

Podsjetimo da „Vitez“ ima 26 bodova i da je na ljestvici četvrti, s nakanom da tu ostane, no ako se ukaže koja prigoda da se digne na ljestvici nagore. Nakon jednog treninga Marka Pinčića smo zamolili da nam predoči sve ono što je urađeno dosad i što očekuje u prvenstvu.

-Prvo moram vam reći da smo mi ove godine napravili zaokret u prvom redu oko dovođenja igrača, malo ih je, no bavili smo se na neki način sistematizacijom posla odnosno stabilizacijom momčadi koju imamo na raspolaganju. Nama je prvenstveno cilj stabilnost kluba i razvoj mladih igrača koji i sada dosta participiraju u momčadi, a s kojima smo zadovoljni. Kako je cilj razvoj kluba, nije nam viši rang ni na pameti. No ako budemo imali prigodu napast ćemo i taj viši rang, no ne po svaku cijenu. Jednostavno prioriteti je razvoj mladih igrača.

Vidimo da ste kao stožer ojačani, imate i kondicijskog trenera?

-O da. Mi smo prosudili, a i znano je da bez dobro pripremljenih igrača nema ni dobre igre, izdržljivosti i svega onog što današnji moderan nogomet i na razini koju mi igramo traži. Svi smo kao jedan u tom segmentu i mogu reći da sam prezadovoljan sa svime što smo učinili.

Kako se to odražava na igrače?

-Pa naši igrači su ostali uglavnom isti, nekoliko ih je otišlo no većinom su „stari“, nismo se bavili kvantitetom nego kvalitetom koju posjedujemo unutar kluba. Ima nas onoliko koliko treba upravo za ovaj rang. Dosadašnje pripreme su pokazale da smo na dobrom putu, da je odrađeno zacrtano, još nam ostaje da neke stvari finaliziramo u ovih nekoliko dana i spremni ćemo biti za prvenstvo.

Za kraj kako ste proveli kompletne pripreme?

-Nije nas vrijeme služilo no sve smo zacrtano odradili što je jako bitno, odigrali nekoliko prijateljskih utakmica gdje smo bili dosta dobri u igri, no mi smo sve to odradili na „potki“ uspjeha od kada sam ja došao u klub u prošloj polusezoni, kada smo šest utakmica u nizu pobijedili, tim putem smo išli i u pripremama. Naš moto će biti u prvenstvu idemo igrati, idemo se nadigravati sa svima iz susreta u susret pa gdje nas to dovede, a vjerujem u boljitak kluba i momčadi koja će donositi bodove. Uvjeren sam da ćemo se u ovome dobro slijediti kako igrači tako stožer i uprava, samo da budemo svi na okupu i bez ozljeda, bolesti, Vitez će biti pravi, kazao je Pinčić.

17. travanj 2024 13:40