StoryEditorOCM
SportNE VRAĆA SE U ZADAR

Luka Modrić otkrio gdje će živjeti u mirovini: To je naš plan kad završim igračku karijeru! Moja supruga i djeca, imaju važnu ulogu u mojim odlukama

Piše Hina
28. svibnja 2024. - 09:41

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nada se produženju ugovora s Real Madridom poslije subotnjeg finala Lige prvaka s Borussijom Dortmund.

- Nadam se da će se to dogoditi - izjavio je 38-godišnji Modrić u ponedjeljak kasno navečer u intervjuu španjolskoj radijskoj postaji COPE.

Modriću, koji od ljeta 2012. igra za Real Madrid, ugovor istječe za mjesec dana. Odbio je govoriti o pregovorima s upravom oko produženja suradnje.

- Ne mogu ništa reći. Sada je finale Lige prvaka pa moramo biti fokusirani. Ostalo će se znati kada bude vrijeme - odgovorio je.

Španjolski prvak Real Madrid igrat će u subotu u Londonu protiv Borussije Dortmund, petoplasirane momčadi njemačkog prvenstva. To mu je posljednja utakmica u sezoni.

- Jedva čekam tu utakmicu. Pripremam se za nju kao da ću igrati. Ne budem li igrao od početka, ući ću kasnije - objasnio je hrvatski veznjak.

- Osjećam se jako dobro, fizički i psihički - napomenuo je.

Modrić, najstariji igrač Real Madrida, ove sezone je nastupio u 45 utakmica od čega je polovica bila u početnoj postavi. Trener Carlo Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi zbog čega hrvatskog igrača često ostavlja na klupi.

- U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, te mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan - izjavio je.

Poručio je da "nikada neće prihvatiti" da ne igra nego će se "boriti" za mjesto u momčadi, ali bit će na dispoziciji ekipi kada joj zatreba.

- Mislim da sam to dobro radio dosad - istaknuo je.

Rekao je da njegov odnos s Ancelottijem "manje-više dobar kao i uvijek".

- Odnos se nije promijenio puno. Međusobno se poštujemo i razgovaramo kao i uvijek. No naravno da nisam zadovoljan kada ne igram - rekao je.

Modrić nije rekao do kada misli igrati profesionalni nogomet, ali "osjeća se snažnim" da i dalje bude "među elitnim nogometašima". Izjavio je da ne razmišlja o trenerskom poslu, nego isključivo o nastavku igranja.

- Igračku karijeru želim završiti u Real Madridu. San mi je oprostiti se od igranja u klubu mog života, u mom domu - izjavio je.

- No ne može se uvijek dogoditi ono što želiš - dodao je.

Rekao je da se jednog dana nada oproštaju na Santiago Bernabeu kakav je imao prošli vikend njegov 34-godišnji suigrač Toni Kroos.

S predsjednikom Florentinom Perezom ima dobar odnos, te je predsjednik "uvijek srdačan" prema njemu.

- Kada završim igračku karijeru ostat ću u Madridu. To nam je plan. Obitelj, moja supruga i djeca, imaju važnu ulogu u mojim odlukama - izjavio je.

- Oni su zadovoljni u Madridu, osjećaju se ovdje kao doma, tu su im prijatelji. Madrid je naš dom. Ljudi nas vole i poštuju pa smo zadovoljni - zaključio je.

21. lipanj 2024 05:26