StoryEditorOCM
SportPRIMORAC U KUPU

Lani su poveli 1:0 protiv Hajduka, ali nije bilo dovoljno, a sada se to ponovilo i protiv Varaždinaca. U Biogradu su - zadovoljni!

Piše Ivica Gjergja
20. listopada 2022. - 18:54

Da se povijest ponavlja, bar u nogometu, vidljivo je bilo jučer u Biogradu gdje je domaći trećeligaš Primorac sa svim počastima ugostio prvoligašku momčad Varaždin u 1/16 –šesnaestini finala Kupa. U ovo vrijeme prije godinu dana Primorac je odigrao  kup utakmicu sa svojim uzorom Hajdukom iz Splita. Istina „primorci“ su oba puta poraženi no ostavili su dušu i srce na terenu  i u oba vodili 1:0. Ovaj susret su izgubili 1:4.

Iako je novi trener Mirko Labrović prije samo nekoliko dana preuzeo „kormilo“ vidjela se njegova ruka rada -i vratio je vjeru igračima u vlastitu moć i znanje, odbacio apatiju i uspostavio kompoziciju igre, napadačku sa stalnim pressingom, tako da svatko zna što mu je činiti.

Što se tiče jučerašnjeg susreta već u prvom minuti još se nisu „Lokaduri“, navijačka skupina Primorca, dobro ni smjestila na tribine, a glavni sudac Jakov Titlić, koji je uzgred budi rečeno dobro vodio susret, pokazao je na centar. Primorac je vodio 1:0, a strijelac nakon kornera u jednoj gužvi bio je Domagoj Torbarina, koji se odlično snašao, a koji je bio zapovjednik obrane domaćina, naklonio se i sproveo loptu u mrežu. Kada su gledatelji vidjeli loptu u mreži nastala je prava „ludnica“.

I u nastavku susreta Primorac se odlično držao, izvrsno je radio vezni red s Rokom Nakićem i Domagojem Babinom, a u napadu su uvijek bili opasnost za gol Karlo Torbarina i Luka Vodopija, ali i ostali igrač, doslovno nije bilo slabog mjesta. Kažu gosti da su došli bez 12 igrača no po sastavu koji je igrao poznata su lica poput Posavca, Teklića, Pilja i dr., a Primorac je bio bolji sve do 85. minute kada je poravnao Varaždin za produžetke.

U produžecima profesionalci su imali više snage i sreće i pobjeda je otišla na njihovu stranu. U Primocu nije bilo nezadovoljstva kako u čelništvu tako i timu, dali su objektivno što mogu i niti u jednom trenutku ne trebaju „žaliti“ za ovim porazom, oni su moralni pobjednici. I nakon susreta bio je viđenim na susretu i što su prikazali njegovi igrači trener Mirko Labrović, je kazao:

-Susret smo odigrali bez opterećenja. Htio sam uvjeriti igrače da ako se založe, onda i mogu dobro odigrati u srazu sa prvoligašem. Varaždin „tuče“ glas da nakon Dinama igraju najljepši nogomet u Prvoj ligi, a mi smo dobar dio susreta kontrolirali utakmicu. Možda smo trebali bolje reagirati kod njihova izjednačujućeg gola da se ne ode u produžetke, a kada smo došli u njega već je bilo sve na njihovoj strani. Dao sam priliku mlađim igračima na koje ubuduće računam, a ovaj susret nam je bez obzira na poraz nekakva uvertira za dva dana kada igramo prvenstvo sa Zmajem. Kada sve skupa „zbrojim“ zadovoljan sam urađenim, kazao je Labrović.

 

Slika stavi neki detalj iz igre Primorac – Varaždin koje je snimio jučer Jure Mišković

18. travanj 2024 22:31