StoryEditorOCM
SportFEŠTA OD ATLETIKE

Kup Oluje otputovao prema Kninu i Čakovcu, sjajni uspjesi zadarskih atletičara

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2022. - 14:59

Proteklog vikenda povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održan je atletski Kup Oluje, natjecanje u kojem su se zbrajala vremena dviju utrka na pet kilometara - 15. Krosa kroz park šumu Musapstan i 11. utrke Pozdrav Domovini koja se trčala na certificiranoj stazi na Višnjiku.

Ukupna pobjednica Kupa Oluje je Dora Mlinarić iz Atletskog kluba Knin, drugo mjesto je osvojila Lukrecija Krstičević iz zadarskog Atletskog kluba Alojzije Stepinac, a treće Marta Grubić iz Atletskog kluba Fit Zaprešić.

U muškoj konkurenciji slavio je Mladen Ignac iz Atletskog kluba Međimurje Čakovec ispred Zadranina Filipa Tomasa, člana AK Alojzije Stepinac, i Marka Horvata iz Škole trčanja Križevci.

Po danima je to izgledalo ovako…

U subotu je stazu u park šumi Musapstan najbrže istrčala Dora Brzović iz zagrebačkog AK Dinamo. Drugo mjesto je osvojila članica AK Alojzije Lukrecija Krstičević, a treće Dora Mlinarić iz AK Knin.

U muškoj konkurenciji istu stazu prvi je prošao Mladen Ignac iz AK Međimurje Čakovec, drugi je bio Filip Grgurić iz AK Slavonija žito Osijek, a treći Zadranin Antonio Blaić, član AK Alojzije Stepinac.

U nedjelju je na Višnjiku prva ciljem prošla Sara Špiranec iz Atletskog kluba Virovitica, a iza nje su stigle Dora Mlinarić (Knin), Martina Horvat (AK Svetice Zagreb) i Lukrecija Krstičević (AK Alojzije Stepinac).

U muškoj konkurenciji utrke Pozdrav Domovini slavio je Mladen Ignac (Međimurje), drugi je bio Filip Tomas (AK Alojzije Stepinac), a treći Darko Nešović (MK Festina Lente Zadar).

Organizator Krosa u park šumi Musapstan bio je Klub atletskih veterana Zadar, dok je nedjeljnu utrku Pozdrav Domovini organizirao AK Alojzije Stepinac. Obje utrke podržali su Grad Zadar i Zadarska županija.

23. travanj 2024 14:08