StoryEditorOCM
SportSMIJEŠI IM SE EP

Jedine iz Zadra: atletičarke Fortiusa Jana Bujan i Nina Vrdoljak pozvane na pripreme reprezentacije u Makarskoj!

Piše Ivica Gjergja
4. studenog 2023. - 14:17

Poziv da sudjeluju na reprezentativnim priprema u Makarskoj koje se održavaju od 3.do 8.studenog u okviru Dana hrvatske atletike, dobile su dvije atletičarke zadarskog Atletskog kluba Fortius - Jana Bujan i Nina Vrdoljak

-Veliki je to uspjeh za naš mladi Klub jer pozive su dobili najkvalitetniji atletičari i atletičarke od seniorskog do kadetskog uzrasta. Jana je ispunila normu za Europsko prvenstvo do 18 godina u skoku u dalj, a Nini za taj podvig nedostaje samo 3 stotinke na 200 m za isto natjecanje. Ove pripreme doživljavamo kao veliko priznanje našem Klubu i našim trenerima koji su s njima radili u njihovom cjelokupnom razvoju. Valja napomenuti da su njih dvije jedine predstavnice na tim pripremama iz grada Zadra,a i iz cijele Zadarske županije. Mi u Fortius-u očito dobro radimo s mladima,a na gradu Zadru je da to prepozna i nagradi u vidu značajnije financijske pomoći u 2024. godini, kazao je trener Edi Stipić, koji je nastavio i rekao:

-Ovu izvrsnu vijest oko priprema reprezentacije prati na žalost, uz ponos, i činjenica da će od sljedeće natjecateljske godine Jana promijeniti klupski dres. Ona će žuti dres Fortius-a zamijenit također žutim,te će nastupati za HAAK Mladost. Jana se preselila početkom školske godine u Zagreb gdje već dva mjeseca vrijedno trenira i ide u školu. Svakako da joj želimo puno uspjeha u novoj sredini, puno odličnih rezultata te uspješan nastup na Europskom prvenstvu uz činjenicu da je prva atletičarka ili atletičar u povijesti našeg Kluba koja je ispunila normu za nastup na velikom natjecanju. Nadamo se da će takvih i sličnih rezultata u budućnosti biti još u našem klubu. Što reći nego sretno Jana, rekao je Stipić.

28. svibanj 2024 10:47