StoryEditorOCM
SportPOVRATAK U STANOVE

Igor Banović, iz Tajlanda u Zadar: Rado ću pridonijeti renesansi zadarskog nogometa

Piše HNK Zadar
24. veljače 2021. - 10:24

Igor Banović (1987.) novi je igrač HNK Zadar. Nakon što je seniorsku momčad nedavno osnažio iskusni internacionalac Jurica Buljat, u Stanove se vratio još jedan igrač koji se svojedobno etablirao u prvoligaškom Zadru, a poslije igrao u Moldaviji, Bjelorusiji, Bugarskoj, u Tajlandu...

- Prethodni mi je klub bio tajlandski FC Samuth Sakhon. U njemu sam bio godinu dana, a prije toga u Lokomotivu iz Plovdiva. Imao sam otvorenu ponudu za nastavak suradnje u Tajlandu, no odlučio sam ostati u Zadru - kaže Igor Banović.

Ovaj iskusni vezni igrač priključio se seniorskoj momčadi HNK Zadar koju vodi Želimir Terkeš sa suradnikom Draganom Blatnjakom.

- Razgovarali smo dosta Terkeš i ja, a razgovarao sam i s ljudima koji vode klub. Predočili su mi svoj plan i program i veoma mi je bilo drago što postoje konkretne natjecateljske ambicije, ujedno i što je HNK Zadar jasno definirao svoju dugoročnu politiku u cjelokupnom sportskom segmentu. Djelovanje kluba temelji se na zdravim zasadama i drago mi je što mogu dati određeni doprinos ostvarivanju klupskih ambicija.

U prvoj momčadi Igor Banović zatekao je niz igrača s kojima je i prije dijelio svlačionicu.

- Eto, prije mene vratio se i Jurica Buljat što je svakako velika stvar. Tu su i još neki igrači poput Jure Jerbića, Luke Begonje i drugih. Vjerujem da je izvrsno to što su mnogi prepoznali ozbiljnost cjelokupnoga projekta HNK Zadar te što su u toj priči pronašli i svoj motiv.

Prošli ste mnoga natjecanja, pa i na klupskoj međunarodnoj razini, a čeka vas nastavak sezone u županijskoj ligi.

- Osobno na tu činjenicu gledam samo kao na jedan kratki interval u življenju novoga kluba. Energično ću stati iza natjecateljskoga cilja prve momčadi, plasmana u trećeligaški stupanj natjecanja, što je nužni korak prema drugoj, sutra i prvoj ligi. Zadar sa svojim okružjem ima nogometni potencijal, a klub je svoje djelovanje počeo na najbolji mogući način.

Jeste li u dobroj fizičkoj kondiciji?

- Hvala Bogu jesam. Nikad nisam imao nikakvih poteškoća s time i bez problema odrađujem plan i program. Usput, radujem se i što ću s drugim nešto iskusnijim igračima doprinijeti da se mlađi razvijaju. Ne zaboravljam da su tako i meni i drugima kad smo postajali prvotimci pomagali stariji igrači.

18. travanj 2024 01:32