StoryEditorOCM
SportTREĆA NOGOMETNA LIGA

HV Posedarje sutra slavi 75. rođendan, a u goste im dolazi momčad koju vodi bivši reprezentativac Australije. Čemu se nadaju HNK Zadar i Primorac?

Piše Ivica Gjergja
1. listopada 2021. - 11:29

Za sve što su uradili u sedam odigranih kola Vitezu kapa do poda. Prvi su na ljestvici igraju dobro i nastoje svaku utakmicu pobijediti, igrali doma ili na strani. Ovaj put u goste im dolazi Uranija , momčad sa dna ljestvice ima jedan bod. Kod njih je došlo nakon ovog kola do promjene trenera, pa umjesto Željka Mijača, sada kormilari poznati 48- godišnjak Željko Kalac. Nekad vratar Milana, inače austarlijski bivši reprezentativac. Opreza nikad dosta, no u Viteza sve znaju, dobro su radili ova posljednja dva dana i očekuju dobru igru, a dakako i podršku u gledalištu.

-Utakmicom u Sinju još jednom smo potvrdili prvo mjesto na tablici i našu odličnu igru i borbenost koja nas krasi sve od dolaska trenera Butića. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno oprezni uz veliki respekt svakom protivniku, no igramo svoju igru. Danas ćemo igrati pred našim navijačima koji slave 75. rođendan kluba i od prve minute susreta moramo se postaviti kao gazde na terenu te ne dopustiti protivniku bilo kakvo iznenađenje. Znamo za promjene trenera kog našeg gosta, zagrist će oni dobro no nama igra samo pobjeda, optimistički je raspoložen igrač Viteza, Nino Jurjević – Adžić.

Nakon šestice u mreži Vodica zadovoljstvo stanuje na Stanovima kod HNK Zadra i njegovih navijača. Sigurno je da je netko morao platiti za nesreće i poraze koje su doživljavali do sraza sa Vodicama. Tada se otvorilo, došla je do izražaja igra koju na treninzima i u prijateljskim ogledima odrađuju, šestica je pala. Pred gostovanje u Hrvacama sve je u najboljem redu, treba tamo odigrati na razini igre u prošlom kolu i uzeti bo(ove).

-Krenulo nam je što se tiče zgoditaka, uvjeren sam da ćemo svi koji budemo u prvih jedanaest kao i pričuve dati sve od sebe kako bi donijeli nove bodove iz Hrvaca. Dobro smo radili trenirali, atmosfera u ekipi je odlična idemo na megdan domaćinskoj ekipi no mislim da smo mi bolji, a to trebamo dokazati na susretu, kazao nam je napadač Vlatko Blažević.

Primorac uzastopno igra drugu utakmicu doma, gost mu je OSK, nadati se bodovima, vjeruju u to svi igrači. Kakvo je stanje u ekipi , svi su optimistični i uvjereni da će dati i više od svojih objektivnih mogućnosti kako bi uzeli sva tri boda. Cijene svojeg gosta no kažu da bodovi ostaju doma, a da će ih ugostiti na najbolji mogući način.

-Mislim da smo prepustili dva boda u prošlom kolu Neretvi, nismo je uspjeli „preplivati“ no zato u  subota trebamo i moramo osvojiti sva tri boda uz respekt prema OSK-u, kazao nam je kratko kapetan Primorca Stefan Lazarevski.

Nakon sedmog kola županijki trećeligaši ovako stoje na ljestvici: 1.HV Posedarje sa 18, 11-ti je Zadar sa 8, a Primorac 12 također sa 8 bodoova.

Raspored utakmica u subotu 02. listopada u 15,30 sati:

Hrvatski Vitez – Urania, igralište Gordana Deme Posedarje. Sudac: Jurica Matoš. Pomoćnici: Miroslav Ćalo i Marin Barić. Delegat: Jurica Blažević.

Primorac – OSK, igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Mirko Odrljin. Pomoćnici: Ivan Kalinić i Ante Sočo. Delegat: Petar Gabrilo.

Hrvace – Zadar, igralište Hrvaca. Sudac: Lukša Klaić. Pomoćnici: Romano Radonić i Miho Triković. Delegat: Vesna Budimir.

19. travanj 2024 20:35