StoryEditorOCM
SportEUROVOLLEY 2021

Hrvatske odbojkašice uoči današnjeg meča s Mađarskom: "Sada svi očekuju pad naše energije ili motivacije, no mi smo pune adrenalina!"

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2021. - 12:56

Hrvatske odbojkašice predvođene izbornikom Danieleom Santarellijem uoči današnjeg meča s Mađarskom otkrivaju u kakvom su raspoloženju te jesu li spremne za dvije moćne ekipe, Mađarsku i Italiju.

- Nakon jučerašnjeg dana koji nam je bio za odmor, već danas nas očekuje meč protiv Mađarske, a sutra protiv Italije. Danas smo fokusirani samo na Mađarsku. Dobra su i jaka ekipa s dobrim dizačima, tehničarima i napadačima. Stoga smatram kako će ovaj današnji meč biti dosta težak za nas. No, nakon kvalifikacija u osminu finala želimo doći na najbolju poziciju u skupini. Važno nam je da nastavimo u pobjedničkom smjeru, posebice nakon tri pobjede. Nakon današnje utakmice, odmah nam slijedi Italija, najjača ekipa u našoj skupini. No, sada smo fokusirani samo na današnji meč s Mađarskom, a sutra ćemo dati sve od sebe kako bismo se najbolje pokazali  – istaknuo je Santarelli, izbornik ženske odbojkaške reprezentacije.

U skupini C Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Mađarske, danas, 24. kolovoza u 17 sati te Italije 25. kolovoz u 21 sat. Sve utakmice u izravnim su prijenosima na ArenaSport kanalima.

Ema Strunjak, koja igra na poziciji srednjeg blokera ususret meču otkrila je: 

- Do sada, u ovoj grupnoj fazi, odradili smo već tri utakmice koje smo odradile zaista jako dobro. Kako se natjecanje bliži kraju, ekipe su sve jače te su utakmice sve zahtjevnije, no mislim da mi to dobro i uspješno odrađujemo. Naš najveći protivnik u skupini je Italija s kojom igramo zadnju utakmicu. Vjerujem kako će nas trener dobro pripremiti jer većina igračica su njegove igračice iz kluba. Mislim da nam ne nedostaje motivacije. Igramo na domaćem terenu, iako nema naših navijača i publike koji nam puno znače. Mislim da na ovome natjecanju možemo biti jedno lijepo iznenađenje. Nadamo se pozitivnom ishodu te da ćemo ići dalje za Beograd - rekla je.

image
Jure Miskovic/Cropix

Srednja blokerica Božana Butigan prije utakmice s Mađarskom izjavila je:

- Cijelo ljeto se pripremamo za ovo natjecanje te već sada svi očekuju pad naše energije ili motivacije. No, zaista do toga ne dolazi. Svi smo ovdje profesionalci te smo navikli na ovakav tempo, da se igraju utakmice gotovo svaki dan te da se trenira i nema se vremena za razmišljati o ni o čemu drugome.  Nismo stigle niti proslaviti dosadašnje uspjehe, jer već nakon utakmica idu pripreme za sljedeću. Pune smo adrenalina i sretne smo što igramo. Sav svoj fokus usmjerile smo na pobjedu te se nadamo da će i večerašnji ishod biti pozitivan - zaključila je.

Za Hrvatsku na EuroVolley 2021 igraju Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić

25. travanj 2024 06:59