StoryEditorOCM
SportZADNJE KOLO 1. KRUGA

Pobjeda Hrvatske na EP u rukometu! Briljirao Zadranin Klarica sa 7 pogodaka: "Moramo igrati s puno elana i angažmana u obrani te trke u napadu

Piše Piše PSD
16. siječnja 2024. - 17:59

U pobjedi Hrvatske protiv Rumunjske, opet je briljirao zadarski rukometaš Luka Lovre Klarica koji je zabio čak sedam pogodaka. -Ne znam što bih rekao, stvarno. Mislim da je svaki igrač tu zasluženo, a meni se nažalost otvorilo jer se Ivan ozlijedio. Ova utakmica je bila za njega kao i za sve naše navijače. Ne želim sebe hvaliti jer to nema smisla. Ovo je timski sport i svatko jednu utakmicu iskoči, a danas sam to bio ja. Naravno da mi je drago i nadam se da ću nastaviti ovako igrati tako da pomognem ekipi", rekao je Klarica medijima nakon utakmice.

Osvrnuo se i drugi krug Europskog prvenstva:

-I jedna i druga grupa su jako teške, svaka ekipa je jako kvalitetna i moramo biti na vrhunskom nivou da bilo koga pobijedimo. Moramo igrati kao protiv Španjolske odnosno s puno elana, želje i angažmana u obrani te trke u napadu. Moramo biti koncentrirani da ne gubimo lopte i radimo tehničke greške. Samo tako ćemo uspjeti nešto napraviti", zaključio je.

 

HRVATSKA - RUMUNJSKA 31:25

60. (31:25) Hrvatska je bez stresa posao privela kraju. S uvjerljivom pobjedom idemo u Koeln! Našima preostaje navijati za Španjolsku u ogledu s Austrijom kako bi dalje prenijeli maksimalna dva boda.

49. (28:21) Šoštarić je dobio zasluženi odmor, ali ništa manje učinkovit nije ni Glavaš. Rumunji su se predali, svjesni su da ne mogu do pobjede. Kuzmanović je skupio nekoliko obrana. Trebat ćemo ga u nastavku prvenstva. Srna je zbog simuliranja dobio treće isključenje, odnosno crveni karton.

38. (21:14) Pojačali su naši ritam u drugom dijelu. Žele pitanje pobjednika riješiti što prije. Šoštarić je i dalje nepogrješiv. Rumunji griješe što Hrvatska koristi za lake golove iz kontranapada.

33. (18:12) Najveća prednost Hrvatske na utakmici. Kuzmanović je dobio loptom u glavu, Nistor je isključen. Naši jure prema uvjerljivoj pobjedi.

image
Ante Čizmić/Cropix

30. (16:12) Kakav ‘blitzkrieg‘ naših! S četiri pogotka u nizu odvojili su se pred odlazak na odmor. Klarica je briljirao u prvom dijelu sa šest pogodaka.

27. (12:12) Rumunji su se potpuno vratili u utakmicu zahvaljujući lošoj obrani naših. Svemu su kumovala i dva isključenja. Naši neshvatljivo griješe, nedostaje mirnoće.

20. (10:7) Klarica je već na četiri pogotka. Rumunji su izveli sjajan cepelin. Na golu se Mandića zamijenio Kuzmanović, a svoj rvi pogodak na debiju zabio je pivot Kušan

13. (7:5) Srna je zabrinuo sve navijače, ostao je ležati nakon jednog prekršaja. Suci su pregledali snimku zbog mogućeg crvenog kartona, no ipak su se odlučili na "samo" dvije minute isključenja

10. (5:4) Hrvatska održava plus jedan protiv Rumunja koji se nisu došli predati usprkos tome što nemaju izgleda za prolazak skupine.

image
Ante Čizmić/Cropix

Pred hrvatskim rukometašima posljednja je utakmica prvog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj protiv Rumunjske. Pobjeda ne bi smjela doći u pitanje protiv reprezentacije koja se nakon 28 godina vratila na Euro. Izbornik Goran Perkovac zbog ozljede ne može računati na Ivana Martinovića. Umjesto njega uskočio je Mateo Maraš. Također, zbog povišene temperature nema ni pivota Verona Načinovića, a debitirat će zato Tomislav Kušan. Oporavio se zato vratar Dominik Kuzmanović i zaigrat će umjesto Filipa Ivića.

image
Ante Čizmić/Cropix

HRVATSKA: Mandić, Klarica, Cindrić, Srna, Kušan, Šoštarić, Jelinić, Kuzmanović, Mihić, Glavaš, Šipić, Lučin, Mamić, Duvnjak, Karačić, Maraš.

RUMUNJSKA: Iancu, Grigoras, Stanciuc, Buzle, Dedu, Nistor, Negru, Vasile, Ghita, Dragan, Ilie, Cumpanici, Militaru, Racotea, Tarita, Nagy, Csaba, Constantina.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
30. travanj 2024 03:33