StoryEditorOCM
SportSVJETSKI PRVAK

Garry Kasparov u Zagrebu primio delegaciju Grada Zadra i Šahovskog kluba Zadar: sljedeće godine i u naš grad

Piše M. Petani/ ŠK ZD
9. srpnja 2021. - 17:20

Garry Kasparov, bivši svjetski šahovski prvak, jedan od najvećih šahista u povijesti, primio je 6. srpnja u Zagrebu, u hotelu Westin, delegaciju Grada Zadra i Šahovskog kluba ''Zadar'', kojom prigodom mu je uručen službeni poziv za gostovanje u Zadru, na ljeto 2022. godine radi odigravanja simultanke sa talentiranim kadetima i uzvanicima, u svrhu promocije šaha na području Zadra.

Kako je Kasparov već u kolovozu ove godine trebao gostovati u Zadru, ovogodišnji posjet morao se odgoditi zbog objektivnih okolnosti, te neizvjesnosti oko pandemije. 

Službeni poziv Grada Zadra je Kasparovu uručio Boris Artić, zamjenik pročelnika Ureda gradonačelnika Branka Dukića, dok je predsjednik Šahovskog kluba ''Zadar'', Mario Petani, u podužem razgovoru s Kasparovim istaknuo dugu šahovsku tradiciju u Gradu Zadru, te sportski, društveni i turistički značaj njegovog dolaska u Zadar.

image
Delegacija u Zagrebu
Mario Petani

Kasparov prisjetio i gostovanja u Zadru davne 1996. god, kad je također odigrao simultanku. Kasparov je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, kako formalni, tako i neformalni, za turistički posjet, te je naveo da će posjetiti Zadar i turistički ukoliko mu to obveze dozvole. Kasparov je istaknuo da mu je žao što je morao odgoditi već dogovoreni dolazak u Zadar u kolovozu ove godine, te se zahvalio na pozivu Grada. 

Delegacija ŠK Zadar je nakon sastanka s Kasparovim bila i na svečanom otvaranju Croatia Grand Chess Toura, na kojem sudjeluju ponajbolji igrači svijeta, pa tako i sam Kasparov, pod hrvatskom zastavom, na blitz dijelu turnira.

26. travanj 2024 11:27