StoryEditorOCM
SportRAZGOVOR

Drago Dražević, povjerenik veteranskih malonogometaša: „Osam godina igramo, prijateljujemo, uživamo u haklu“!

Piše Ivica GJERGJA
26. listopada 2020. - 12:58

Već osmu godinu zaredom mogli bi reći da je veteranskom malom nogometu u Zadru, probudio „život“, razbio apatiju, utisnuo vjeru u vlastite snage i u mogućnosti „vremešnih“ malonogometaša. Tko je to učinio pitamo se? Da, to je Drago Dražević povjerenik lige veteranskih nogometaša, kako koja generacija dolazi Drago ih svesrdno prima, oni se natječu, ostvaruju ono u nogometu i malom nogometu što su radili i ranije u svojoj mladosti. Stoga je Drago Dražević sa svojom „klapom“ kako je on zove zaslužan za povrat na parket i poznatih nogometaša i malonogometaša Zadra, među kojima je Slobodan Marušić – Riba, Jakov Surać, Goran - Daćo Burčul i drugi koji kroz ligu upražnjavaju svoje potrebe za nogometom. Oni spajaju ugodno sa korisnim.

Kad smo s Dragom porazgovarali o tome kazao nam je:

- Nekadašnji nogometaši brzo se socijaliziraju u društvu izvan nogometa, ali dakako da u njihovim „venama“ teče malonogometna - nogometna krv. I zato je teško bez onoga što si radio 10 pa i 20 godina – igrajući nogomet. O tome smo porazgovarali i donijeli odluku da „vremešne“ nogometaše okupimo, posložimo u ligu i evo funkcioniramo i mogu vam reći, ljudi to odobravaju, te mogu kazati da je ovo naš pun pogodak. Odvojili smo ljude od poroka iako su stariji, okupljamo se uz nogomet, organiziramo i u trećem poluvremenu i tu smo našli zabavu, obvezu i zadovoljstvo. Razvijamo i produbljujemo prijateljstvo. Koliko je to „otišlo daleko“ vidi se po ovom primjeru, naime, ima igrača koji ne idu na pir, krstitke i sl. dok ne odigraju utakmicu. Mislim da vam i ovaj podatak sve govori o čemu se radi, u dahu će Dražević.

Drago sa svojim timom koji vodi ligu zaslužuje sve čestitke, za organizaciju, reguliranost natjecanja vremešnih malonogometaša.

- Ma nemojte to, ja sam samo jedan od njih - igrača koji dođu, opuste se uz igru i na kraju se družimo. Od klubova i igrača je zasluga što dugo trajemo, a nadam se da ćemo još dugi niz godina. Valja nešto dobro posložiti kao što je liga, a kasnije je samo održavati kao što mi ovu. Nama je zadovoljstvo kada vidimo da veterani dolaze, hoće igrati, uključuju se u klubove, pa ovog trenutka imamo aktivnih preko 140 veterana malonogometnih igrača, što je impozantan broj. Sigurno je da smo na dobru putu i vjerujte sve ćemo učiniti da razvijamo ovu ligu u još boljem i ljepšem ozračju, kazao nam je Dražević.

25. travanj 2024 16:54