StoryEditorOCM
SportPOČINJE PRVA LIGA

Donosimo portrete 14 kandidata za titulu nogometnog prvaka Zadarske županije: Zadar favorit prvenstva, a u Zemuniku pripremili ‘Bombonijeru!

Piše Ivica Gjergja
4. rujna 2020. - 10:57

Odmor je završio, u subotu i nedjelju kreće nova sezona natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi Zadarske županije. Dobrog nogometa zaželjeli su se nogometaši, ali i gledatelji. U svih 14 klubova ove lige jedva čekaju početak, klubovi su odradili pripreme i odigrali prijateljske susrete za 'uštimavanje', a neki su u međuvremenu i ojačali svoje redove. Neki će pak u novu sezonu ući oslabljeni, no svejedno su svi spremni dati svoj maksimum u prvim utakmicama.

Pretendenta za prvaka ima nekoliko, a najozbiljniji je „novajlija” HNK Zadar koji je ovdje završio iz poznatih razloga, zatim tu je dobri Sabunjar, pa Hajduk iz Pridrage...

Uoči prvog kola provjerili smo kakvo je stanje i atmosfera u klubovima, pođimo abecednim redom...

NK Arbanasi – Kadar od prošle godine ostao je isti, s tim da su treneru Marinu Kurtinu na raspolaganju novaci odnosno povratnici u klub Boris Nikpalj i Domagoj Runje. Otišao nije nitko. U takvim okolnostima realni domet Arbanasa nije velik, nažalost, pitanje je hoće li s ovim kadrom Kurtin uspjeti ostati dogodine u istom natjecanju. Voljeli bi da nas demantiraju, a poznavajući 'mentalitet kluba', uvjereni smo da će oni sve dati od sebe da u tome i uspiju.

NK Bibinje – Trener Dragan Buterin nastavlja dobar posao koji je radio i prošle godine, tamo gdje je stao ide dalje. Momčad je odlično posložena, raste u igri i igrat će značajnu ulogu u prvenstvu, moguće da se upute i u borbu za sam vrh. Nitko od igrača nije napustio klub, a došao je Lovre Krnčević.

NK Dalmatinac – Zaboravljeni su prošla loša jesen i proljeće. Dvojac trenera Musap - Morić gaji agresivnu i presing igru, hoće li njihovi puleni moći to izdržati ostaje za vidjeti. Sigurno je da će biti tvrd orah svima s kojima budu odmjeravali snage, poglaviti na svom travnjaku. Ojačali su svoje redove, stigao im je Renato Nović iz Primorca, a Stipe Čakarun, Lucijan Vukoša i Luke Franova povratnici su u klub. Napustio ih je Leonardo Lučić koji je otišao u HV Posedarje.

NK Dragovoljac – Ojačao je igračku ružu, a ostao je i trener Jure Čulina, što je plus više. Došli su Mateo Jović iz Sabunjara, Tomislav Čavrag iz Dalmatinac, Marko Lončar iz HV Posedarja i Stipe Zubčić. Otišao je Luka Gavran u Zemunik. Ne žele prizivati u sjećanje rezultat iz prošlog prvenstva, a novi smjer žele izboriti dobrom igrom, zbog čega vjeruju da im pripada gornji dio ljestvice.

NK Hajduk Pridraga – U ovoj natjecateljskoj godini Hajdukom će s klupe „trimati“ Vlado Mandić. Vlado je trener koji razbija apatiju i vraća vjeru u vlastite snage, a to „hajducima“ treba. Očekuju se dobre igre, već sada su uigrani, a srazu sa Sabunjarom vidjet će gdje realno jesu. Pored trenera ojačali su i igrački kadar, a došli su: Toni Baždarić i Mario Marković iz Velebita, Šime Bašić iz Zagrebačke lige, dok su Roko Burčul i Ante Pedić povratnici. Otišao nije nitko.

NK Nova zora – Samozatajni trener Jurica Lonić kormilar je Nove zore. Hoće li Jurica ponoviti prošlogodišnji uspjeh pitanje je, no rada sigurno neće faliti a o tome će sigurno ovisiti i konačni rezultat, odnosno gdje će se zaustaviti na ljestvici. Pored novog trenera dobili su dva igrača „kapitalca“, vratara Rafaela Baričića i odličnog veznog igrača Karla Torbarinu iz Zadra.

NK Pakoštane – Novi kormilar je Jugo Domins koji gaji borbenu, napadačku igru, a kako su Pakoštane momčad s karakterom, obostrani interesi su se lako prepoznali. Svaki gost u Pakoštanima bit će dobro primljen, ali teško će doći do bodova na Krču. U rosteru nije bilo promjena, tako da će u „boj za bodove“ sa svojim starim igračkim kadrom. Gotovo svi su iz mjesta i poznaju se u dušu, što je kvaliteta više pored atraktivne igre koju im je usadio Dominis.

NK Polača – Elvis Katuša baš kao što je bio dobar igrač tako se sad razvija u odličnog i uspješnog trenera. Pokazao je to u srazu s trećeligašem Primorcem u finalu Kupa. Polača igra tradicionalno dobar nogomet, Katuša je igračima usadio navike i ozbiljnost u igri, u novoj sezoni igrat će opet odličan nogomet u mušketirskom duhu „svi za jednog, jedan za sve”. Ojačali su svoje redove, došli su im Joso Prtenjača i Šime Čakarun iz juniora Primorca te Jurica Vidaković. Sigurno neće biti u donjem dijelu ljestvice.

NK Sabunjar – Složio je Alen Vedrić, trener Sabunjara, dobar tim. S ovim kadrom i svojom umješnošću vođenja momčad jamči postizanje dobrog rezultata. Alena u stopu prati predsjednik kluba Dragan Glavan jer jako želi uspjeh kluba kojeg ova sredina zaslužuje. Momčad je ojačana s Miroslavom Andačićem i Juricom Vrsaljkom iz Škabrnje te Petrom Tomićem iz Zagrebačke lige. Klub su napustili Josip Škara (u HV Posedarje), Mateo Jović (Dragovoljac), Filip Anić (HNK Zadar) i Dominik Buljat (Zemunik). Bez obzira na to slijedi im borba za vrh

NK Škabrnja – Zadaća novog trenera Marijana Lamešića je zaustaviti pad kvalitete igre. Prema tome kako se radi, trenira i odnosi prema obvezama, sve ukazuje da će zadaća biti ispunjena. Mladi domaći kadar i dobar trener zalog su za uspjeh. Nema novih igrača, a otišli su Miroslav Andačić i Jurica Vrsaljko u Sabunjar.

NK Velebit – Problem Velebita je taj što je nekolicina zaista najboljih igrača napustila klub. Teško će ih biti nadoknaditi. Zadaća uprave i stručnog stožera je stabilizirati klub s kadrom kojeg imaju na raspolaganju. Ako se to ne dogodi bit će „pucanja“ i gubljenja bodova, a što ne bi bilo lijepo za veliku obljetnicu 95. godina postojanja kluba. U rubrici došli nema nikoga, a otišli su Mateo Šušak i Josip Brkić (HV Posedarje) i Mario Marković – Bubo (Hajduk Pridraga).

HNK Zadar – Kad se baci pogled na roster Zadra, odmah se vidi da je ostala cijela trećeligaška momčad na okupu, tu su Begonja, Jerbić, Anić, Tokić, Vasilj, Iveljić, Zdrilić. A kad je tako onda je Zadar svakako najozbiljniji kandidat za prvaka i povratak u Treću ligu. Treneru Josipu Butiću s njegovim pomoćnicima ovo je sezona uigravanja momčadi i povratak tamo gdje im je mjesto, u viši rang.

NK Zemunik – Uprava Zemunika igračkoj ruži i stručnom stožeru daje sve. Očekuje se da će dečki krenuti onako kako od njih traži trener Šime Ivković, da neće biti igre toplo-hladno, te da će turbulencije smanjiti na najmanju moguću mjeru. Na pripremama se dobro radilo i treniralo što bi sada trebalo pretočiti u rezultat. Infrastruktura je na visokoj razini, Bobo Ćurković, Ivan Fabijan i drugi maksimalno se zalažu uz pomoć Općine Zemunik. Travnati teren je kao tepih, svlačionice su na razini prvoligaša, kao i svi drugi popratni sadržaji zbog čega su Lužine prozvali „Bombonijera“. U rubrici došli upisana su imena Luke Gavrana iz Dragovoljaca, Dominika Buljata iz Sabunjara te Mije Stojaka iz Zagore. Sve je tu za ostvarenje visokih ambicija.

NK Zlatna luka - Momčad je osvježena s nekoliko mladih i poletnih igrača po želji Robija Dijana, koji će iz njih sigurno pokušati izvući maksimum. Slove za najveći potencijal i iznenađenje prvenstva, prije svega u pozitivi, igri i rezultatu. Iz Luke nitko nije otišao, a došli su: Mate Strenja iz juniora Zadra, Matej Ročak iz Dalmatinca.

Raspored 1. kola: Igra se 5. i 6. rujna u 17,30 sati

5. rujna:

Dalmatinac – Nova zora

Zadar – Bibinje

Velebit – Arbanasi

6. rujna:

Zemunik - Zlatna luka

Škabrnja – Polača

Sabunjar – Hajduk

Dragovoljac – Pakoštane

01. lipanj 2024 06:39