StoryEditorOCM
SportVELEMAJSTOR

Denis Galešić, član Boćarskog kluba Debeljak, drugi put postao prvak Hrvatske u preciznom izbijanju!

Piše Marko Ledenko-Mane
1. siječnja 2022. - 21:28

U boćarskom domu Zrinjevac u Zagrebu, održano je državno natjecanje preciznom izbijanju. Denis Galešić član Boćarskog kluba Debeljak, po drugi postao je prvak Hrvatske u preciznom izbijanju. Denis Galešić i Šime Prtenjača cijelo natjecanje bili su superiorni prema svojim protivnicima i zasluženo su se plasirali u finale ovog prestižnog natjecanja. Šime Prtenjača nastupio je kao igrač Boćarskog kluba Solaris iz Šibenika.

U velikom finalu Galešić i Prtenjača vodili su veliku bitku za svaki punat i gledatelji su uživali sjajnim potezima poznatih boćarskih velemajstora. Prtenjača je u samom početku dvoboja krenuo odlično, imao je veliku rezultatsku i psihološku prednost. Denisa Galešića nije to poremetilo, dapače dalo mu je motiv više da se koncentrira i strpljivom igrom pobjedi svog velikog protivnika. Prijelomni trenutak uzbudljivog finalnog meča dogodio se kada je Šime Prtenjača imao sigurno vodstvo 11:5. Tada je bila pozicija koja je odlučivala o prvaku Hrvatske, tko pogodi te dvije pozicije dobiva pobjedničkih osam punata. Šime Prtenjača obje pozicije je promašio, a Denis Galešić pogodio. S tih osam punata Galešić preokreće konačni pobjednički rezultat 13 :11 i zasluženo postaje prvak Hrvatske u preciznom izbijanju.

- Sretan sam i ponosan što sam po drugi put postao prvak Hrvatske u preciznom izbijanju u ovakvoj žestokoj konkurenciji boćarskih majstora. Prvi put postao sam prvak Hrvatske 2017. godine. Za moj veliki uspjeh najviše su zaslužni moji klupski suigrači i navijači iz Boćarskog kluba Debeljak. Bez njihove velike podrške i zajedništva ne bih ostvario ovaj veliki uspjeh. Boćarski klub Debeljak igra u drugoj ligi i slobodno mogu kazati da imamo kvalitetnu ekipu da se plasiramo u prvu boćarsku ligu. Vjerujem da će ovaj moj uspjeh sigurno „natjerati„ načelnika Općine Sukošan Antu Martinca da sagradi boćarski dom u Debeljaku, kazao je Denis Galešić

Galešić iza sebe ima bogatu i uspješnu boćarsku karijeru, gdje je nastupao za nekoliko klubova u Zadarskoj i Šibensko - kninskoj županiji. Bio je prvak Zadarske županije u krugu, osvojio je hrvatski kup za Boćarski klub Croatia Šibenik i mnogobrojne ljetne turnire diljem Dalmacije. U borbi za prvaka Hrvatske sudjelovalo je 33 boćara.

21. lipanj 2024 07:42