StoryEditorOCM
SportKADETI HNK PRIMORCA

Biograđani treći u Dalmaciji!

Piše Ivica Gjergja
15. lipnja 2018. - 11:17
Kadeti Primorca

Da talentiranog mladog nogometnog naraštaja ima u HNK Primorcu poznato je odavno, a to se potvrdilo i ove godine nakon završetka kadetske lige Središta Split. Naime, Primorčevi kadeti su treći u ligi, nakon Splitskog Hajduka i Adriatica. Odigrali su 30 utakmica, pobijedili u 18 susreta, pet su odigrali neodlučeno, sedam puta bili poraženi, postigavši 81, a primivši 28 zgoditaka. Osvojili su ukupno 59 bodova što je impozantan broj koji govori o kvaliteti mladog naraštaja ovog kluba kojeg uspješno vodi trener Stipe Vulin.

- Ne, ne, na ništa se ne mogu potužiti u radu sa mladim kadetima iz Primorca. Sve ono što radimo na treninzima oni  predano, rekao bih, „odrade“ na utakmicama. Upravo zato smo mi u vrhu ljestvice, ponosno kažem treći iza Hajduka i Adriatica. Konkurencija u ligi je velika, idemo čak do Metkovića, igramo u svakakvim uvjetima, no moji dečki su postojani i žele raditi. A kada je tako, onda nas ništa ne može izbaciti iz pozitive, kazao nam je trener Stipe Vulina.

Tvoji dečki su iz Biograda?

- Da, iz Biograda i okolnih mjesta. Heterogeni smo, nema iskakanja, znamo mjeru u svemu, živimo za kolektiv i skupni duh koji nas vodi ka pobjedi, a on je izražen u rezultatu koga postižemo. Zahvalan sam čelništvu kluba koje nas podržava, Stipe će.

Jedan od dječaka - kadeta s kojim smo razgovarali kazao nam je:

- Naš trener Stipe nam je drugi otac. On nas razumije, mi ga slušamo i vjerujem da ćemo i dalje ostvarivati uspješne rezultate. Nema onog tko ne želi na trening. Mene, na primjer, ako mama ne probudi, a imam ujutro trening i ne stignem na njega ne mogu joj to oprostiti. Naš Stipe je najbolji!, kaže nam mladac i ode na trening.

Zadovoljan uspjehom kadeta bio je i voditelj Škole nogometa Primorca, Jurica Knez, kazavši:

- Sve čestitke dečkima i našem treneru Stipi Vulinu na uspjehu koji su postigli tijekom sezone, zadovoljni smo! Očekujem da će nastaviti dalje u istom „ritmu“, kazao je Knez.

Skladnu nogometnu kadetsku družbu čine sljedećei igrači HNK Primorca: Mate Stojanov, Lovre Deur, Luka Prtajin, Josip Crnjak, Marko Vulin, Dino Krajinović, Vice Birkić, Šime Čakarun, Duje Lukačić, Marko Čačić, Matteo šarić, Stipe Coliić, Luka kulaš, Andro Čirjak, Mateo Jurišić,  Kristijan Matošić, Borna Barešić, Mario Katuša, Ivan Božidar Brzić, Ante Kruneš i Anton Dražina. Trener Stipe Vulin.

01. lipanj 2024 03:40