StoryEditorOCM
Sport18. IZDANJE

Atletska utrka "Da se ne zaboravi" Maslenica 2022. - prijavljeno 120 natjecatelja!

Piše Ivica GJERGJA
21. siječnja 2022. - 10:02

Pod pokroviteljstvom predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, zadarskog župana Božidara Longina,  načelnika općina Jasenice Stipe Vulić, Posedarja  Ivice Klanca, Starigrada Krsta Ramića i Novigrada Jose Klapana, a povodom dana proslave 29. godišnjice vojno redarstvene akcije Maslenica, u subotu se održava 18. tradicionalna atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom "DA SE NE ZABORAVI" u dužini od 21.1 km .

Ovogodišnja atletska utrka boduje se za Prvu hrvatsku atletsku cestovnu ligu i s njom počinje atletska sezona 2022, godine.

Za utrku je prijavljeno 120 atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca, Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća .

Prije samog početka utrke uz epidemiološke mjere na spomen križu na Masleničkom mostu organizatori utrke HAK Sveti Ante, Klub atletskih veterana Zadar i udruga branitelja MUP-ZNG 1990-1991 sa svim sudionicima zapalit će svijeće i odati počast svim poginulim u Domovinskom ratu, a posebno poginulim u akciji Maslenica. Predsjednik udruge dragovoljaca MUP-ZNG 90-91 Tomislav Božić poručuje mladim sportašima rekreativcima braniteljima:

- Dragi sportaši branitelji, vi ste promicatelji domovine u miru, a dali ste i velik doprinos u obrani domovine. Samo spremni i čvrsti ljudi mogu braniti svoj dom i domovinu. Velik broj vaših očeva sudjelovao je u obrani domovine, mnogi od njih su položili živote braneći domovinu na čemu im se zahvaljujemo i stalno ih se prisjećamo i njima u čast danas trčimo ovu utrku najljepšim dijelovima lijepe naše koju je velikosrpski agresor želio prisvojiti sebi, ali zahvaljujući hrabrosti hrvatskih vojnika, to im nije uspjelo. Unaprijed pozdravljam Anđelka Kecmana iz Pule koji tradicionalno trči svake godine utrku za svog pok. oca koji je stradao u akciji Maslenica, rekao je Božić.

- Radosni i sretni smo što je ova trka postala i dio kalendara događanja Hrvatskog atletskog saveza za 2022. godinu i prva je službena ovogodišnja utrka na čemu se zahvaljujemo predsjedniku Ivanu Vestiću i upravnom odboru saveza, rekao je Antonio Mijolović ispred organizacijskog odbora utrke.

16. travanj 2024 09:10