StoryEditorOCM
SportPOST FESTUM

Anzulović: ‘Zadar pomalo počinje pokazivati svoju energiju‘; Kuliš: ‘Kad je Puntamiki pala koncentracija, iskočila je njihova kvaliteta‘

Piše I. Gjergja
21. studenog 2021. - 13:59

U gradskom derbiju između Sonik Puntamike i Zadra, 'gosti' su u Jazinama pobijedili s 19 koševa razlike (68:87). Igrači trenera Stipe Kuliša u prvih gotovo 20 minuta bili su ravnopravan partner, a onda je došla do izražaja individualna kvaliteta na strani Zadra. O utakmici je sve rečeno, a evo kako su je vidjeli akteri na obje strane.

- Pomalo počinjemo pokazivati svoju energiju i ono što radimo na treningu. To smo pokazali protiv Igokee i sada protiv Puntamike. Respektiramo maksimalno Puntamiku, pohvala mojim igračima i mladima koji su se iskazali, kazao je trener Zadra Vladimir Anzulović.

- Do pred kraj prvog poluvremena bili smo u egalu ili u vodstvu. Međutim nakon toga pala nam je koncentracija, poglavito u selekciji dodavanja, gdje smo izgubili par lopti te tako suparniku dozvolili da ode na seriju 15:0 i s tom prednošću uđe u drugi dio susreta. Kad tako dođeš u takvu situaciju to definitivno ostavi jedan psihološki udarac na ekipu, a suparniku koji posjeduje kvalitetu dozvoli jednu slobodniju igru gdje se može razgoropaditi i ostvariti prednost. Istina, nismo dozvolili da se suparnik odvoji, a što je i nekakav indikator karaktera s čime smo zadovoljni, međutim ovakve utakmice su hod po tankom ledu i pad koncentracije djeluje pogubno, kazao je trener Sonik Puntamike, Stipe Kuliš.

- Bila je to teška utakmica na početku no najbitnije je što smo odigrali dobro kao ekipa i pobijedili, kazao je igrač Zadra, Dario Drežnjak.

- Pobjeda Zadra je zaslužena. Mi smo dobro otvorili utakmicu no imamo skraćenu rotaciju pa je teško bilo pratiti njihov ritam 40 minuta. Držali smo se do dvije minute prije kraja prvog dijela, ali smo pali fizički, a oni su imali seriju 15:0, pa je tu i praktički utakmica bila riješena. U drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti, imali nekoliko vezanih poena, ali se dalje nije moglo. Klupa je kratka i ritam je bilo teško pratiti, kazao je igrač Sonik Puntamike, Petar Marić.  

18. travanj 2024 20:24