StoryEditor
RegionalTKO SU UHIĆENI?

Zbog prijetnji Plenkoviću na društvenim mrežama uhićen umirovljeni branitelj, o premijerovom ubojstvu maštao je rizničar HSP-a Kutina

Piše PSD
17. listopada 2020. - 19:18
Robert Fajt/ilustracija/Cropix

Zbog prijetnji predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, policija je jučer uhitila dvije osobe u dva sasvim različita slučaja.

U Zagrebu je zbog prijetnji objavljenih na društvenim mrežama uhićen S. M. (48). Riječ je o umirovljenom branitelju, koji je inače prije nekoliko godina prosvjedovao zbog nepisanja medija o lažnim vojnim invalidima.

U okolici Kutine je pak uhićen 63-godišnjak, a policija je navela da se taj događaj povezuje s napadom Danijela Bezuka ispred zgrade Vlade.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, riječ je o rizničaru HSP-a Kutina, Đuri Čehuliću, inače prijatelju obitelji Bezuk koji je prema policijskom priopćenju nakon napada u ponedjeljak javno naveo i da je "pokojni (Bezuk) to trebao prepustiti njemu i svom ocu" te je naveo da osobno mašta o ubojstvu Andreja Plenkovića.

U Čehulićevoj kući pronađeno je ilegalno oružje i streljivo, tako da je, uz prijetnju predsjedniku Vlade, prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja.

Obojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku.

Izdvojeno

28. studeni 2020 19:16