StoryEditorOCM
RegionalSUP UTRKA

Više je razloga za dolazak u predivnu Kukljicu, utrka, otočni sajam, radionica za djecu... Dođite i zabavite se!

Piše B. Š.
3. lipnja 2024. - 14:53

Budite dio prve Stand Up Paddling Utrke u Kukljici - Kukljica SUP Challenge 2024!

Ovaj sportski događaj održat će se 8. lipnja 2024. godine na prekrasnoj plaži Zelena punta kod restorana Skakaona u Kukljici. Utrka će se sastojati od 3 discipline – PRO, CASUAL i TANGO, a to znači da na utrci mogu sudjelovati svi, bez obzira na prethodno iskustvo i fizičku spremu. Osim natjecanja, na događaju ćete imate priliku uživati u sajmu otočnih proizvoda, a djeca će imati priliku zabaviti se na besplatnoj radionici SUP-a.

Ovo natjecanje je više od obične utrke jer ima za cilj produžiti turističku sezonu na otoku, jačati imidž Kukljice, cijelog otoka Ugljana, te privući turiste koji vole sport i prirodu. Kroz ovaj događaj želi se stvoriti jedinstvena atmosfera koja kombinira prirodne ljepote sa sportskim izazovima.

- Radujemo se što će Kukljica ove godine prvi put biti domaćin ovog sportskog događanja. Geografska specifičnost Kukljice je obilje prirodnih uvala i plaža koje su pogodne za razne sportove na moru i kakvima se rijetko koja destinacija može pohvaliti. Sportske manifestacije poput našeg KSC-a su od velikog značaja za kreiranje novih motiva dolaska turista i razvoj posebnih oblika turizma na otocima koji u konačnici doprinose produljenju glavne turističke sezone - rekla je Vlatka Košta, direktorica TZO Kukljica.

- Ono na što smo posebno ponosni je uključivanje lokalnih partnera i sponzora u organizaciju događanja i veliki doprinos lokalne zajednice koja je objeručke prihvatila jedan ovakav projekt. Naša vizija budućnosti KSC-a je stvaranje dugoročne tradicije morskih sportova u Kukljici i uključivanje još većeg broja lokalnih subjekata u organizaciju kako bismo ostvarili kvalitetnu suradnju i partnerske odnose svih dionika u turizmu na otocima Ugljanu, Pašmanu i cijelom zadarskom arhipelagu – poručila je još direktorica TZO Kukljica.

Program KSC - Kukljica SUP Challenge 2024 bit će bogat i zanimljiv.

Kreće se od jutra, od 8 do 9:15 su prijave i preuzimanje startnih paketa. Start utrke PRO je u 9:30, sat vremena nakon toga je Start utrke CASUAL, pa je u 11:30 start utrke TANGO. U 12:30 uslijedit će proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, ali u to vrijeme je predviđen i ručak i sajam otočnih proizvoda. Popodne će djeca moći uživati u SUP radionici.

Prijave na utrku su dostupne na poveznici: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2310..

Sve novosti vezane uz održavanje manifestacije možete pratiti i na stranicama TZO Kukljica, na društvenim medijima Facebook i Instagram: https://www.instagram.com/ksc.kukljica.sup.challenge/

Uz glavnog organizatora ovoga događanja TZO Kukljica, u pripremi sudjeluju i lokalni partneri – turistička agencija Nadria Travel, boutique agencija Break a Leg, Holiday Park Zelena punta i Camping Ugljan.

Za bogati nagradni fond zaslužni su lokalni ugostitelji konoba Udica, konoba Stari Mlin, restoran Skakaona, slastičarnica Hajduk, restoran Porat, restoran-pizzeria Ciao Ciao, restoran Srdela Fish Snack te partneri Holiday Park Zelena punta i turistička agencija Nadria Travel. Posebne zahvale idu sponzorima Diskontu Stanić i Kali tuna te partneru Holiday Park Zelena punta koji će se pobrinuti za okrjepu svih natjecatelja, ali i volontera i posjetitelja.

Pozvani su svi ljubitelji sporta i prirode. Dođite, natječite se, zabavite se i uživajte u ljepotama Kukljice.

22. lipanj 2024 20:29