StoryEditorOCM
RegionalTRAGEDIJA U DICMU

Velika tuga u Cetinskom kraju: na mjestu pogibije mlade Maje Zorice svijetle lampioni, ljudi donose plišance...

Piše novosti Sd
10. rujna 2023. - 08:39

Gotovo opipljiva tuga vlada u Sinju. Kako i ne bi kad je život izgubila njihova mlada sugrađanja, 18-godišnja rukometašica Maja Zorica. I to u Dicmu, na gotovo istom mjestu gdje su u lipnju poginule dvije sestre.

Sinoć smo na mjestu pogibije, na predjelu Prisoje, našli upaljene lampione i svijeće i par plišanaca... Pretužno. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Podsjetimo, tragedija se dogodila jučer poslijepodme, a policija je objavila kako je 44-godišnji vozač osobnog vozila upravljao vozilom pod utjecajem alkohola te je vozilom prešao suprotnu kolničku traku i udario u drugo osobno vozilo u kojem su se nalazile tri ženske osobe (poginula djevojka, maloljetnica i 25-godišnjakinja). Sve tri su bile članice Ženskog rukometnog kluba Split.

U trenutku kada se dogodila stravična nesreća, djevojke su se vraćale s treninga.

Vozač je zadržan u bolnici i kada se ostvare uvjeti nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

Vozač koji je udario u automobil u kojem su bile tri djevojke bio je pod utjecajem alkohola. Dnevnik Nove TV razgovarao je s osobom koja je svjedočila ponašanju pijanog vozača na cesti prije same nesreće.

"Vozio je preblizu mene i drugih sudionika. Pokušavao je pretjeći u situacijama daleko od preporučene, dakle puna crta, zavoji, izbacivao se cijelo vrijeme.

Propustio sam ga iz razloga da ne sudjelujem ja u nesreći. Odmakao sam se, onda sam se vratio na cestu i nekih pet, šest kilometara dalje sam svjedočio prometnoj nesreći", prepričao je svjedok.

Na gotovo istom mjestu nedavno su život izgubile i dvije sestre. Mještani govore - ovo postaje cesta smrti.

"Nekidan je djevojka ostala bez noge, malo dalje je dobar prijatelj poginuo, malo dalje mu je brat poginuo, malo dalje mi je poginuo ujak", rekao je mještanin.

"Vozači trebaju biti svjesni da je auto ujedno i oružje. Možeš ubiti i sebe i druge, kad se sjedne za volan, treba malo razmisliti u glavi", dodao je mještanin.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

 

image
Duje Klarić/Cropix
05. svibanj 2024 00:55